ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ 210-3393537
fax 210-3393530 210-3636429
e-mail: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr
ΑΘΗΝΑ 16Μαρτίου2010
"Ομιλία Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ".

Υπάρχουν βεβαίως ιδιαιτερότητες. Παραδείγματος χάρη, σεβόμαστε απόλυτα την ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Είτε αυτή αφορά την ιστορική μνήμη, είτε αφορά την παράδοση, είτε αφορά κάθε άλλη ιδιαιτερότητα που κάνουν κάθε χωριό αυτής της χώρας πραγματικά ξεχωριστό και μοναδικό. Κανείς δεν σφάλλει, κανείς δεν υπερβάλλει όταν ξεκινάει μια συζήτηση μαζί μας είτε στη Βουλή Βουλευτές, είτε έξω από τη Βουλή πολίτες, είτε μέσα σε αυτοδιοικητικούς χώρους αυτοδιοικητικοί, όταν ξεκινάει με τη φράση και λέει ΄΄ξέρεις όμως, εμείς έχουμε την εξής ιδιαιτερότητα΄΄.
Κανείς δεν κάνει λάθος όταν το λέει αυτό. Κανείς δεν υπερβάλλει, κανείς δεν μιλάει τεχνητά για μια πραγματικότητα. Αυτή την ιδιαιτερότητα εμείς θα φροντίσουμε, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να την τιμήσουμε και να την διασφαλίσουμε.
Αλλά αυτό θα το πετύχουμε όταν τη συνδέσουμε με την αναπτυξιακή δυναμική και τις νέες δυνατότητες αλλά και ανάγκες του κάθε πολίτη. Γιατί η λύση δεν είναι η απομόνωση κάθε τόπου, ο οποίος αισθάνεται και πραγματικά είναι ιδιαίτερος.
Λύση είναι η ανάδειξη όλου αυτού του πλούτου της ιδιαιτερότητας, κατά τη γνώμη μας, μέσα από ισχυρούς και βιώσιμους δήμους.
Βεβαίως εδώ υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί που σχετίζονται με την ορεινότητα και τη νησιωτικότητα. Ξεκινάω λίγο με τη νησιωτικότητα. Η νησιωτικότητα μας αποσυνδέει από τα κριτήρια του μεγέθους του πληθυσμού υποχρεωτικά.
Εκεί θα έχουμε ανεξαιρέτως πληθυσμού την αρχή ένα νησί ένας Δήμος, εκτός ασφαλώς από των εύλογων εκείνων εξαιρέσεων, όπου πολύ μικρά νησιά εξυπηρετούνται λόγω της εγγύτητάς τους που αίρει την απομόνωση που συνιστά τελικά τον πυρήνα της νησιωτικότητας.
Το ίδιο ισχύει και για τους ορεινούς δήμους. Υπάρχουν όπως γνωρίζετε όρια που θέτει η ίδια η γεωμορφολογία και τα οποία οφείλουμε να σεβαστούμε. Ασφαλώς, όμως, και εδώ η ορεινότητα ορίζεται αντικειμενικά και εφαρμόζεται με συνέπεια σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου