ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Τα τελευταία ψέματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Oδεύοντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο. Μετά την αποδοκιμασία του στον πρώτο γύρο των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει φθηνά προεκλογικά ψέματα με σκοπό να διασωθεί στο δεύτερο γύρο. Ας τα δούμε, ένα – ένα, αναλυτικά:
ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Οι πολίτες έδειξαν με την ψήφο τους στον πρώτο γύρο ότι επιθυμούν να συνεχιστεί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενοι στο δίλημμα που είχε θέσει ο πρωθυπουργός.Η αλήθεια: Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είπαν «όχι» στην πολιτική του μνημονίου και η διαφορά ασφαλείας των τεσσάρων εκατοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. που κατά Ραγκούση θα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγουμε τις εκλογές, δεν προέκυψε στην κάλπη. Η πραγματική διαφορά κατεγράφη στο 1,9% και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου έχοντας καταγεγραμμένη –λαμβανομένης υπ’ όψιν και της αποχής– την υποστήριξη μόλις του 20% του εκλογικού σώματος.
ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Αυτή την Κυριακή δεν ψηφίζουμε με πολιτικά αλλά με αυτοδιοικητικά κριτήρια. «Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε», όπως θα έλεγε κι ο Πιραντέλο, έλα όμως που οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να ολοκληρώσουν αυτή την Κυριακή το μήνυμα που έστειλαν την προηγούμενη!Η αλήθεια: Αν πράγματι θέλει η κυβέρνηση να ψηφίσουμε αυτή την Κυριακή για τον «Καλλικράτη», είναι αναπόφευκτο να ψηφίσουμε ταυτοχρόνως και για το μνημόνιο, στο οποίο υπάρχει ειδική παράγραφος που προβλέπει μείωση των δαπανών για τη δημοτική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Οι δαπάνες αυτές θα μειωθούν κατά 3 δισ. ευρώ τα τρία πρώτα χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη».
ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα, ούτε να υπάρξουν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η αξιοπιστία της συγκεκριμένης δέσμευσης είναι ανάλογη του «υπάρχουν τα λεφτά» που έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου παραμονές εθνικών εκλογών του 2009.Η αλήθεια: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ήρθε σε συμφωνία με την Ε.Ε., ώστε να μην υπολογιστούν οι αποκλίσεις από τους στόχους και να μην ανακοινωθούν τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα επιβληθούν πριν από το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Από Δευτέρα, όμως, όπως εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έρχεται ένας νέος λογαριασμός που αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει όχι μόνο σκληρά μέτρα αλλά και απολύσεις σε ΔΕΚΟ. Κι όλα αυτά με τις αγορές να παραμένουν αρνητικές απέναντι στην Ελλάδα και το σπρεντ να έχει απογειωθεί πάνω από τις 900 μονάδες λόγω της εκλογολογίας που άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ αδύναμοι σύμμαχοι της κυβέρνησης Παπανδρέου και οι αλήθειες δυνατοί εχθροί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου