ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι σε όλους γνωστό ότι διανύουμε καιρούς χαλεπούς. Βασανιζόμαστε από την οικονομική κρίση αλλά πρωτίστως ασφυκτιούμε από την κρίση αξιών. Παντού γύρω μας διαφθορά, ανηθικότητα, αναξιοκρατία. Κι εμείς; Μένουμε απλοί θεατές, αδυνατούμε ν΄ αντιδράσουμε, η οργή μας εξαντλείται σε φραστικές κορώνες και αφορισμούς και η δράση μας, όλη κι όλη, είναι να κλείνουμε την τηλεόραση ή να κάνουμε «ζάπινγκ» για κάτι πιο ανάλαφρο.
Η σαπίλα έχει προχωρήσει, ακουμπάει όλο και πιο πολλά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. Το χειρότερο είναι ότι έχει κατέβει χαμηλά, μόλυνε τους απλούς πολίτες, έχει διεισδύσει στην καθημερινότητά μας. Η επονομαζόμενη «χαμηλή διαφθορά» συναντάται σε χαμηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε κάθε τύπου συναλλαγές ιδιωτών μ΄ αυτούς.
Πρίν, λοιπόν, η αρρώστια γίνει ανίατη και θανατώσει τα όνειρα και τις ελπίδες αυτού του λαού είναι ΧΡΕΟΣ μας ν΄ αντιδρούμε, να ξυπνήσουμε από το λήθαργο, ν΄ αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες και τα μικροσυμφέροντά μας και να υψώσουμε τοίχος στη διαφθορά. Θ α ξεκινήσουμε απ΄αυτά που μας αφορούν άμεσα, από τα του οίκου μας. Αυτά μπορούμε να τα ελέγξουμε, να τα αναδείξουμε, να τα ξεπλύνουμε. Ένας, ένας χωριστά και όλοι μαζί σαν σύνολο.
Στο χωριό της Αγκαιριάς οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, πέρασαν στο στάδιο της ενημέρωσης, της αφύπνισης, τηε συνειδητοποίησης και έφτασαν στην δράση. Δεν ανέχονται ένα πρόσωπο διεφθαρμένο (φερόμενο) να διδάξει τα παιδιά τους. Άραγε να τα διδάξει τι; Ο δάσκαλος πάνω και πρώτα απ΄όλα είναι άσπιλος, αμόλυντος ηθικά και μ΄αυτό τον τρόπο γίνεται πρότυπο και παιδαγωγεί, γαλουχεί ψυχές ως γητευτής, περνάει αξίες στα παιδικά μυαλά και οδηγεί στην ανύψωση, στο σκοπό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι η ηθική τελειότητα, να είναι τίμιος άνθρωπος για τον εαυτό του και το διπλανό σου.
Η σχέση δασκάλου- παιδιού είναι πρωταρχικής σημασίας ψυχοπαιδαγωγικά. Οι γονείς της Αγκαιριάς δεν θ΄αφήσουν μια, ηθικά και παιδαγωγικά, «σαθρή» δασκάλα να διαταράξει αυτή τη σχέση και να διαλύσει το κλίμα που χρόνια προσπαθούν δάσκαλοι και γονείς να φτιάξουν στο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Οι γονείς ΔΕΝ δικάζουν, ΔΕΝ αλλάζουν ανθρώπους, ΔΕΝ παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. ΑΠΛΩΣ, λένε «ΟΧΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στην αποδοχή της διαφθοράς και της αναξιότητας. Οι ενέργειές τους δέχονται κριτική και υπάρχουν αντίθετα επιχειρήματα, όμως δεν θα κάνουν πίσω, ώστε ν΄αποτελέσουν οδηγό, για άλλους πολίτες που θέλουν να τελειώνουν με την ανηθικότητα, να αποτελέσουν παράδειγμα αποτροπής γι΄αυτούς που έβαλαν ή σκέφτονται να « βάλουν το χέρι στο μέλι».
Οι ενέργειες των γονιών της Αγκαιριάς είναι το λιθαράκι του φράγματος στην διαφθορά που όλοι παραδέχονται ότι πρέπει απέναντί της να δείχνουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι προχωρούμε σε αποχή των παιδιών από τα μαθήματα, όσο αν αφορά την Τρίτη Δημοτικού, την Πέμπτη 23/9 και την Παρασκευή 24/9/10 και στην συνέχεια όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου Αγκαιριάς ζητώντας την απομάκρυνση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού από το σχολείο της Αγκαιριάς τουλάχιστον μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια για την ενοχή της ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου