ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τους ενεργούς πολίτες της περιοχής μας που αυθόρμητα προσήλθαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου.
Γνωρίζετε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχω δεχθεί προτάσεις από σημαντικά και ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας προκειμένου να ηγηθώ ενός διεκδικητικού και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει στις 7 του Νοέμβρη την ηγεσία της αιρετής Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.
Μέσα από αυτήν τη διαβούλευση με παροτρύνατε και με ενθαρρύνατε ώστε να πάρω τη μεγάλη απόφαση, να δώσω το παρόν σε αυτή τη γιορτή της αυτοδιοίκησης, σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας.Με ιδιαίτερη συγκίνηση, με αίσθημα ευθύνης , με αγάπη για τα νησιά και τους κατοίκους τους , με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο, που θα ήθελα να συνεχίζω να τον υπηρετώ με ανιδιοτελή προσφορά και συνέπεια, σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου:Θα ηγηθώ του συνδυασμού«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.Είχα την τιμή, επί πεντέμισι (5,5) χρόνια, και πριν από ένα (1) ακριβώς χρόνο, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου να υπηρετήσω τα νησιά μας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων του Γ΄ΚΠΣ, με διαφάνεια και υπευθυνότητα , όλο το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθούν 1800 έργα και δράσεις στα νησιά μας, να αξιοποιηθούν χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ το σύνολο των διαθέσιμων πόρων , να προχωρήσουμε το ΕΣΠΑ (2007-2013), να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα , να στηρίξουμε τη δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και να προωθήσουμε την τουριστική προβολή των όμορφων νησιών μας. Με διαρκή αγώνα, με συνέχεια και συνέπεια φτάσαμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πρωταγωνιστεί στους ρυθμούς ανάπτυξης.
Είχα την τιμή να ζήσω το 2007 τη βράβευση της Περιφέρειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις καινοτόμες δράσεις της και να την εκπροσωπήσω σε διεθνή φόρουμ.Είχα την τιμή να συνεργαστώ με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στουςοποίους πιστεύω ότι ενέπνευσα τη συλλογική προσπάθεια, τη συλλογική ευθύνη και την προσήλωση στο κοινό στόχο που ήταν η ανάπτυξη να φτάσει σε όλα τα νησιά μας και σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης. Τους τίμησα και με τίμησαν και γι’ αυτό τους ευχαριστώ και πάλι δημόσια.
Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η εικόνα άλλαξε δραματικά.
- Η ανεργία προσλαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις.-
- Το εισόδημα των εργαζομένων εξανεμίζεται.
-Τα έργα υποδομής καρκινοβατούν και αρκετά από αυτά σταμάτησαν.-
-Πόροι χάνονται.
- Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού είναι πασιφανής.
- Η αγωνία των κατοίκων για σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση της ΠΝΑ είναι εμφανής και αναγκαία στα μεγάλα αδιέξοδα που δημιουργούνται.Απευθύνομαι στους πολίτες του Αιγαίου ζητώντας τη στήριξή τους στις περιφερειακές εκλογές με προτεραιότητά μας τον ανθρώπινο παράγοντα και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ολοένα γίνονται πιο έντονα.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε την εμπειρία, την ετοιμότητα και την εντιμότητα, όραμα και σχεδιασμό για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους.
Θέλουμε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα να ξαναλειτουργήσει η ατμομηχανή της ανάπτυξης.
Να απαλλαχτούμε από τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση.
Θέλουμε εμείς και οι οικογένειές μας να νιώσουμε περήφανοι που θα προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα δημιουργική πορεία.
Το Νότιο Αιγαίο αξίζει περισσότερα, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.Αυτό θα προετοιμάσουμε, γι’ αυτό θα αγωνιστούμε.
Καλώ όλους τους νησιώτες, τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς, να συστρατευθούν στα οράματα και τις προσπάθειές μας.
Καλώ τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου να έρθουν κοντά μας.
Για νέες αποτελεσματικές προσπάθειες, που θα σφυρηλατήσουν τη κοινωνική συνοχή και θα ξαναφέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα.
Η αναγέννηση και η ανανέωση στο Νότιο Αιγαίο είναι μονόδρομος.
Περήφανοι ξανά, με πρόγραμμα και σχεδιασμό που θα τον υλοποιήσουμε.
Απομονώνουμε το παλιό και το φθαρμένο, τους λασπολόγους και τις διχαστικές κραυγές. Άλλωστε θυμίζω ότι ο συνδυασμός μας δεν ανακάλυψε σήμερα τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ούτε μίλησε για συναινετικά διαζύγια ή ξεχωριστές διαδρομές όπως κάποιοι άλλοι. Μίλησα και έκανα πράξη την ενότητα της Περιφέρειας και τη κοινή πορεία.
Πάντα τη προσπάθειά μας τη διέπει ο πολιτικός πολιτισμός και η υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος.
Να αντισταθούμε και να απαλλαγούμε από τα κακώς κείμενα και να διατηρήσουμε ή να βελτιώσουμε τα θετικά.
Σήμερα που οι πολίτες αμφισβητούν έντονα τους πολιτικούς και στέκονται κριτικά απέναντί τους καλούμαστε να αναδείξουμε την χρησιμότητά της και τις αρετές μας.
Καλώ όλους τους πολίτες του Αιγαίου σε αυτήν την προσπάθεια με τα λόγια του Παλαμά:«Όλοι μαζί για πάλεμα, για μάτωμα, για μια καινούρια γέννα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου