ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Σ. ΛΑΒΔΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΒΟΜΒΑ"

Στο μοναχικό δρόμο της Πολιτικής διαδρομής μου που επέλεξα αηδιασμένος από τη θλιβερή πολιτική πραγματικότητα και ανήμπορος να περάσω θέσεις ,σκέψεις και επιχειρήματα, σε έναν κόσμο με οπαδίστικες αντιλήψεις, βυθίστηκα στην πολυθρόνα του σπιτιού μου ,όπως όλοι οι Παριανοί και οι περισσότεροι Έλληνες, απαθής και αδιάφορος.
Την μόνη απαίτηση που είχα, ήταν να μην προσβάλλουν την νοημοσύνη ,με δηλώσεις και αναφορές ,που με μια λέξη θα μπορούσες να τις χαραχτηρίσεις «μπούρδες».
Δεν θα αναφερθώ βέβαια στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας που δηλώνουν αναιδέστατα και χαμογελαστοί «ότι η Ελλάδα πάει καλά».
Προφανώς δεν γνωρίζουν, δεν γεννήθηκαν ,δεν αγάπησαν, δεν πόνεσαν γι αυτή τη χώρα..
Γελάνε οι αδιάντροποι! Λες και Ελλάδα δεν είναι ο Έλληνας που πονάει ,που στενάζει ,που πεθαίνει.
Άστους αυτούς ,έχουν ξεπουλήσει την ψυχή τους, με αντίκρισμα παχυλούς μισθούς.
Διάβασα ότι στην Βουλή υπάρχουν περισσότεροι από 150 βουλευτές ανεπάγγελτοι.
Αν σταματήσουν να ξεπουλάνε τα όνειρα και τις ελπίδες αυτών που τους ψήφισαν ,θα πεινάσουν.
Δεν μιλάω για αυτούς. Μιλάω για τους ντόπιους «σωτήρες» .
Ερέθισμα μου έδωσαν δύο πρόσφατες συνεντεύξεις και μονόλογοι του Λουίζου Κοντού και Μάρκου Κωβαίου, που διάβασα στην τοπική εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ».
Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσα ήταν θυμός, το δεύτερο ερέθισμα ήταν ότι με προκαλούσαν και με αποκαλούσαν βλάκα.
Έτσι αναγκάστηκα να ξεσηκωθώ από την καρέκλα της απάθειας και θέλησα να απαντήσω συγκρατώντας το θυμό μου ,ώστε να μην τους ανταποδώσω τη βρισιά του «βλάκα» που μου απέδωσαν.
Πως είναι δυνατόν να αξιολογήσω το σημείο εκείνο της συνέντευξης του κ. Κοντού ότι «εγώ προσωπικά συνεχίζω την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σχήματος που θα συσπειρώνει τις περισσότερες δυνάμεις».
Αν μπορώ να καταλάβω σωστά ο κ. Κοντός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα σχήμα ,χωρίς εκ προοιμίου αρχηγούς ,συζητώντας με όλες τις δυνάμεις του τόπου, όπου κι αν ανήκουν ,ώστε να αναδειχθεί το καλύτερο παραταξιακό πλαίσιο!
Με αυτόν τον τρόπο με βρίζει και ασεβεί στη νοημοσύνη και τη γνώση μου.
Απευθύνομαι στον κάθε καλόπιστο ,ακόμη και σε κάθε κακόπιστο πολίτη αυτού του τόπου.
Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι ο κ. Κοντός πρώιμα-πρώιμα τάχθηκε υπέρ της αυτόκλιτης υποψηφιότητας του κ. Βλαχογιάννη!
Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι παριστάνει το ηγετικό στέλεχος της παράταξης αυτής ,συμμετέχοντας σε διαβουλεύσεις και μεθοδεύσεις στήριξης του κ. Βλαχογιάννη!
Η αναφορά μου δεν αφορά τον κ. Βλαχογιάννη .
Καλός και αγαπητός μου είναι. Αλλά η αυτογνωσία είναι σοβαρό ανθρώπινο έλλειμμα ,κι όταν λείπει «κλάφτα Χαράλαμπε».
Θα ήταν τίμιο και για τους δύο συνεντευξιαζόμενους ,να μας δηλώσουν ,ότι εμείς θέλουμε ,εμείς επιλέγουμε ,εμείς αξιολογούμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Βλαχογιάννη είναι η καλύτερη.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ,τι τα θέλανε.
Θα παρασύρουνε αυτούς που θέλουν να παρασυρθούνε. Όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Δεν έχεις όμως κύριε Κοντέ το δικαίωμα να με προκαλείς και να με κοροιδεύεις.
Δεν έχεις το δικαίωμα κύριε Κοντέ ,να μιλάς για διεύρυνση και συμμετοχή σε διαδικασίες που θα εξελιχθούν, όταν εξ αρχής και ομόθυμα με τους γνωστούς δημοτικοδίαιτους συμφωνήσατε τη στήριξη του κ. Βλαχογιάννη, ερήμην μας.
Γιατί με τρόπο υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μου ,εμφανίζεσαι υποκριτικά να διερευνάς δήθεν τι θα κάνει η πάλαι ποτέ και ανύπαρκτη σήμερα παράταξή σου ,όταν το μόνο θέμα που θέτεις και τη μόνη προοπτική που αναζητάς ,αφορά τη στήριξη ενός αυτόκλητου υποψηφίου Δημάρχου.
Και κλείνω με την τελευταία αποστροφή ότι δήθεν η παράταξή του υπάρχει και παίζει θεσμικό ρόλο που της αντιστοιχεί με τη δήλωσή του ότι «η παράταξή μας παρίσταται με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους».
Αυτός είναι ο ρόλος σας κ. Κοντέ, η παράσταση ή η παρουσία ,η παρέμβαση ,η συνεισφορά, η αιτιολογημένη άρνηση ,η επιχειρηματολογία, ώστε να προκύψει κάτι καλό και να ταρακουνηθούν τα λιμνάζοντα νερά αυτού του τόπου!
Αυτά όσον αφορά τον κ.Κοντό.
Όσον αφορά το δεύτερο «ανερχόμενο αστέρα»της πολιτικής σκηνής αυτού του τόπου, θα έλεγα εκείνο που προανέφερα, ότι η αυτογνωσία αποτελεί έλλειμμα και σημείο των καιρών.
Καλό θα ήταν κ. Κωβαίε και το λέω εγώ που δεν συμμετέχω στις πολιτικές διαβουλεύσεις του παρασκηνίου ,να ανακαλέσετε στη μνήμη σας από τις μαγνητοφωνημένες κασέτες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ,ποιες ήταν οι θέσεις σας και η συνεισφορά σας όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι προφανές ότι θα είστε ευχαριστημένος ,μέσα στο πνεύμα ,ότι ¨αυτά μπορούσα, αυτά έκανα .Δεν φτάνουν οι προθέσεις, που και αυτές δεν αναδείχθησαν, απαιτούνται προϋποθέσεις, που σαφώς δεν υπάρχουν.
Αναλογείτε όμως στους πολίτες που σας ψήφισαν και στον τρόπο που επιλέγουν και λειτουργούν.
Είστε καλό παιδί λένε και εγώ συμφωνώ. Να σας αγαπάνε ,να σας καλέσουν για φαγητό, να σας κάνουν παρέα. Τα καλά παιδιά είναι για να τα αγαπάμε ,όχι να τα επιλέγουμε να καθορίζουν τη ζωή μας ,αν αυτό είναι πέραν από τις δυνατότητές τους.
Ας αφήσετε λοιπόν τις ιεραρχήσεις των προβλημάτων κι ας πείτε ποιο από αυτά έγινε πράξη ,ποιο προχώρησε, και σε ποιο διαμορφώθηκε έστω και η αυριανή προοπτική υλοποίησής του.
Η απάντηση είναι γνωστή και αυτονόητη. Κανένα κ.Κωβαίε.
Παρά ταύτα εσείς υιοθετείτε και στηρίζετε την άκρα του τάφου σιωπή.
Οι «φιλοσοφίες» σας λοιπόν «να ενεργοποιήσουμε το καταλληλότερο και αξιότερο δυναμικό του τόπου μας »,θα μπορούσε να ισχύει σαν μια ενδότερη σκέψη σας, που είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ,μέσα από μία προσπάθεια που θα κάνατε κι εσείς προς αυτήν την κατεύθυνση κι όχι μέσα από την δήλωσή σας ότι θα στηρίξετε επιλογές που έχουν κριθεί .
Αυτά και παρακαλώ τους κυρίους αυτούς να μην ξανατολμήσουν να με προκαλέσουν με πολιτικάντικες αηδίες, που μπουχτήσαμε να τις ακούμε και να τις ζούμε.
Τέλος θέλω να επισημάνω ότι οι γνωστοί αναλυτές του παρασκηνίου ,θα θελήσουν να προσδώσουν στην απάντησή μου αυτή σκοπιμότητα ,δόλο και προσπάθεια στήριξης κάποιου άλλου συνδυασμού.
Αν δεν με έχουν μάθει ας προχωρήσουν στις χυδαίες αυτές σκέψεις.
Εγώ δεν αποτελώ φερέφωνο κανενός, κανένας δεν έχει τη στήριξή μου εκ προοιμίου κι η θέση μου θα καθοριστεί από συνθέσεις ,αξιολογήσεις και ιεραρχήσεις.

Πάρος
Με εκτίμηση
Λάβδας Σπύρος


Υ.Γ ο Σπύρος Λάβδας, είναι δικηγόρος και έχει διατελέσει πρόεδρος του δικηγορικού συλόγου Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου