ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΟΙΚΙΑ 2010

Εικόνα εγκαταλελειμμένης πόλης παρουσιάζει η Παροικιά εν όψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής σεζόν.
Είναι το μοναδικό μέρος του νησιού στο οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο υποδομής ώστε η πόλη να αναβαθμιστεί αισθητικά και να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των κατοίκων της.
Το κυκλοφοριακό έχει καταντήσει καρκίνωμα και οι υπεύθυνοι αδυνατούν να δώσουν λύση ή προοπτική λύσης, ούτε καν προτάσεις δεν έχουν και εάν κανείς έχει κάποια πρόταση τότε αυτή "καίγεται"επειδή δεν την σκέφθηκαν αυτοί.
Βλέποντας κανείς την πόλη από το πλοίο που εισέρχεται στο λιμάνι του δίνει την εντύπωση της παραγκούπολης με αυθαίρετες κατασκευές αντιαισθητικές και ανομοιόμορφες, που αμαυρώνουν την παραδοσιακότητα και την ομορφιά του οικισμού.
Οι παράγκες της περασμένης τεσσαρακονταετίας δεσπόζουν ακόμη στο λιμάνι αποτελώντας την βιτρίνα του νησιού για κάποιον επισκέπτη.
Δεν υπάρχει πουθενά έξω από το λιμάνι και στην γύρω περιοχή μια πινακίδα που να κατευθύνει τον επισκέπτη προς κάποιο χώρο στάθμευσης.Και όταν κάποιος από τύχη θα τον βρει, τότε θα αντικρίσει άλλο ένα άναρχο πάρκινγκ, σε ένα χωράφι γεμάτο χώμα , χωρίς διαγράμμιση και με τον φόβο να αφήσει το αυτοκίνητό του και να κλεισθεί επί ώρες από κάποιο άλλο.
Ο πεζός δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει στην παραλία διότι δεν υπάρχει ελεύθερο πεζοδρόμιο και στην υπόλοιπη μέχρι τα λιβάδια από τον φόβο των τροχοφόρων.
Τα πεζοδρόμια σε πολλά σημεία γεμάτα από ενοικιαζόμενα απολαμβάνοντας την ασυλία των πολιτικών προστατών τους.
Η παλιά πόλη μαραζωμένη, ξεχασμένη, βρώμικη, ελπίζοντας στην πρωτοβουλία του καθένα ξεχωριστά επιχειρηματία ή κατοίκου.
Ο περιφερειακός δρόμος ένα απέραντο άναρχο πάρκινγκ, δεξιά και αριστερά σε διπλή σειρά με αποτέλεσμα για να τον διασχίσει κανείς χρειάζεται περισσότερη ώρα από το να πάει από την Αθήνα στην Κόρινθο (μην σας φαίνεται υπερβολή).
Τα βράχια κρατάνε μακριά τα κύματα ,αλλά και εμάς από την θάλασσα, εξαφανίζοντας την μαγεία της παραλίας.
Τα αδρανή υλικά και τα επικίνδυνα φορτία να ξεφορτώνονται δίπλα από τα τουριστικά σκάφη και τους ανθρώπους χωρίς κανείς να τολμά να δώσει λύση ή πρόταση.
Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα να έχουν καταλάβει και το τελευταίο ελεύθερο μέτρο του οδοστρώματος μη έχοντας άλλη λύση για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Τα λεωφορεία να σταθμεύουν μέσα σχεδόν στο χώρο του λιμανιού δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα κατά τις ώρες της άφιξης των πλοίων και κανείς να μην θέλει να δει το πρόβλημα και να προτείνει κάτι το εναλλακτικό
Και πόσα άλλα μικρά και μεγάλα θα μπορούσε να γράψει κανείς , όπως το πολεοδομικό, η καθαριότητα κ.ά.
Αλήθεια κύριοι της δημοτικής αρχής ,υπάρχει άΈλεγχος  ορθογραφίαςλλο μέρος στο νησί που να αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα; και εσείς σαν δημοτική αρχή και ειδικά οι Παροικιώτες σύμβουλοι , τι έχετε κάνει γι΄αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου