ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΖΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Πάρος 16.12.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι γνωστό στις κοινωνίες των νησιών μας, Πάρου και Αντιπάρου, το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη παιδιάτρων στο Κ.Υ. Πάρου, μετά την συνταξιοδότηση της κ. Κατερίνας Σταυρακάκη και την παραίτηση από 26/11/2010 για τον ίδιο λόγο του κ. Νικόλαου Αρκουλή.
Για τον παραπάνω λόγο υπέβαλα ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο , την Τρίτη 14/12/2010 , προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Αντώνη Αρκά για να ενημερωθώ για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει.
Κατόπιν του ερωτήματος , ο κ. Αρκάς μας δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή επικοινώνησε με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς.
Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ υπήρξε ενδιαφέρον στον 2ο διαγωνισμό για την πρόσληψη παιδιάτρου στην θέση της κ. Σταυρακάκη από μία ενδιαφερόμενη παιδίατρο και θα γίνουν προσπάθειες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψής της.
Η θέση παιδιάτρου που κατείχε ο κ. Αρκουλής, θα προκηρυχθεί αφού γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον Υπουργό Υγείας.
Θεωρώ ότι οι Φορείς και οι Αρχές των νησιών μας , θα πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα τα θέματα υγείας των κατοίκων.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η εφαρμογή του Μνημονίου να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία .
Το διαρκές αίτημα και η διεκδίκηση οφείλει να είναι η πλήρης στελέχωση του
Κ.Υ Πάρου, των Πολυδύναμων Ιατρείων και όλων των Ιατρείων των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου