ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ KAI ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...

1) Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής (με συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα) καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλωνΜΜΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλήςπλησιάζει για το 2010 τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ η τηλεθέασή του είναι....μόλις 0,3%
2)Η μεγαλύτερη κίνηση μέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και μπροστά από το ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηματίζονται μόνιμα ουρές. Κάποια κινητικότηταυπάρχει στην αρχή και στην Ολομέλεια, για τα μάτια του κόσμου, όπως και στιςσυνεδριάσεις των αμειβόμενων επιτροπών (246 ευρώ ανά συνεδρίαση).
3)Παρ'όλες δε τις φαινομενικά αγεφύρωτες απόψεις μεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσματος, θα δει κανείς στους διαδρόμους πως όλοισχεδόν χαριεντίζονται μεταξύ τους
4)Αλλωστε, τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ πουείχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ.
Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και 245 εκατ.ευρώ στις τράπεζες.!!!
5)Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ.Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 10.000 ευρώ. Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα
6)Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. Αλλο ένακονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
7)Σημειώνεται ότι για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια, ενώ όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται απότα 55 τους χρόνια. Ο πρόσφατος σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξεστο ελάχιστο τους επαγγελματίες της πολιτικής.
8)Επιπλέον, στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους τηςΒουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωσηπου δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του ΚώσταΣημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στον δεύτερο όροφο, μεεξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.
9)Οσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οιμοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερησύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν,
10)Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων πουπήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θακαταβληθεί το Μάιο του 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τουςκατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους τωνσυνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οιοποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργείαβουλευτές.!!!
11)Οι βουλευτές δικαιούνται ένα κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως),οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ), αυτοκίνητο (τομισθώνει η Βουλή με λίζινγκ), δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τουςβουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως), γραφείο εκτός Βουλής και γραφικήύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία,σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφήςγια το νομό τους,!!!
12)Εχουν επίσης τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή καιχαμηλότοκων από τις τράπεζες. Και βέβαια, κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσίατου τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς καιέναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
13)Είναι ενδεικτικό ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Συνολικά, το 2010, οι υπάλληλοι της Βουλής (μόνιμοι,μετακλητοί, εξωτερικοί συνεργάτες) θα κοστίσουν στο ελληνικό Δημόσιο 106εκατ. ευρώ.
14)Πέρα από τους δύο επιπλέον μισθούς (15ο και 16ο), που τελευταίαενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση, οι υπάλληλοι τηςΒουλής απολαμβάνουν μια σειρά από άλλα προνόμια. Είναι χαρακτηριστικό ότιτην τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγήτους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούναπό το 2011 και μετά. Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας καιλαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο μεδύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 - 150.000 ευρώ οκαθένας)
15)Και, βέβαια, οι διαπιστευμένοι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζμπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό πουλειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθείοι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή τουπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα) αλλά και να γυμνάζονται στο άρτιαεξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ) με εννέα γυμναστές στοιδιόκτητο πλην του ισογείου κτίριο της οδού Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων,μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τουςυπαλλήλους της Βουλής.!!!
16)Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξηςψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνήςσύμβαση, που απαιτεί 180
17)Προβλέπει επίσης ότι, αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σεπερισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά γιακάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τανομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δενέχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή
18)Την ίδια στιγμή δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες»και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κιαλλιώς, δεν μπορούν να ελεγχθούν διότι είναι ανώνυμες.
19)Το πλέον προκλητικό είναι ότι τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται μεδιαδικασίες εξπρές και οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Οπεριορισμός της βουλευτικής ασυλίας, που είχε προαναγγείλει στον νέοΚανονισμό της Βουλής ο Φίλιππος Πετσάλνικος, έμεινε στον αέρα, αφού τελικάκαι πάλι «θα ερευνάται» αν το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο βουλευτήςσυνδέεται με την πολιτική του δραστηριότητα, όπως δηλαδή υποτίθεται ότιγινόταν μέχρι σήμερα.
20)Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκετελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, οοποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου