ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...

Και τώρα τι γίνεται; Αυτό το ερώτημα κυκλοφορεί από χείλη σε χείλη από σήμερα το πρωί και έχει να κάνει με το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και την επόμενη ημέρα.
Ο συνδυασμός του κ. Βλαχογιάννη έχει αποκτήσει ένα αριθμητικό προβάδισμα σχεδόν τριών μονάδων, αλλά και ένα ψυχολογικό προβάδισμα, αφού μετά το θρίλερ των αποτελεσμάτων κατάφερε να τερματίσει πρώτος. Το προβάδισμα αυτό όμως δεν του δίνει σε καμία περίπτωση την σιγουριά νίκης για την επόμενη κυριακή.
Η κα Πρωτολάτη πιστεύουμε ότι κατάφερε να φέρει ένα πολύ καλό ποσοστό, εάν υπολογίσει κανείς τις συνθήκες και τους παράγοντες που έπρεπε να ξεπεράσει.
Η επόμενη Κυριακή όμως είναι πού δύσκολη γι' αυτήν, διότι εκτός από την αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου της, πρέπει να αντιμετωπίσει και την αρνητική ψυχολογία των στελεχών της.
Οι προσπάθειες πλέον και των δύο είναι στο να πείσουν τους ψηφοφόρους που προτίμησαν τα δυο αριστερά κόμματα, να στραφούν προς το μέρος τους την ερχόμενη Κυριακή.
Οι 1230 περίπου ψηφοφόροι που ψήφισαν Γλέζο και Ροκονίδα, σε καμία περίπτωση δεν είναι κομματικοί ψηφοφόροι και αυτό το γνωρίζουν και οι δυο επικεφαλής των δύο αριστερών κομμάτων. Επομένως κομματική γραμμή και να ήθελαν να δώσουν αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει.
Τα κομματικά ποσοστά των δυο αριστερών κομμάτων μαζί δεν πρέπει να ξεπερνούν το πολύ το 8%, το υπόλοιπο οκτώ κυρίως αποτελείται από δεξιούς ψηφοφόρους που δεν ήθελαν καμία από τις δύο επιλογές των μονομάχων και από διαμαρτυρόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν αντιδράσει μ' αυτό τον τρόπο στην τοπική πραγματικότητα και στην κυβερνητική πολιτική.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν αυτοί οι ψηφοφόροι και τι θα κάνουν οι κομματικοί ψηφοφόροι της αριστεράς.
'Ενα σημαντικό ρόλο επίσης θα διαδραματίσει και η αποχή , η οποία αυτήν την Κυριακή μάλλον θα είναι μεγαλύτερη.
'Όλη την εβδομάδα η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη στα επιτελεία των δυο συνδυασμών και το ένα θα περιμένει το μοιραίο λάθος από το άλλο, προκειμένου να το εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά.
'Ενα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και τυχόν έξωθεν παρέμβαση από πολιτικούς παράγοντες, γεγονός το οποίο είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τα γραπτά κείμενα Ραγκούση- Βρούτση, κείμενα που κατά την άποψή μας είχαν αν όχι αρνητικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον καμία επίδραση στο εκλογικό σώμα.
Πιστεύουμε ότι και η κάθε είδους τέτοια παρέμβαση θα αξιολογηθεί και αντίστοιχα από τα αριστερά κόμματα.
'Ενα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυο συνδυασμοί, είναι και οι εσωτερικές αντιδράσεις από τα μέλη τους, τα οποία είδαν τους εαυτούς τους να μένουν πίσω στους σταυρούς σε αντίθεση απο συνυποψηφίους τους οι οποίοι προωθήθηκαν από διάφορες πριμοδοτήσεις και συνεργασίες.
Οι επόμενες πέντε ημέρες λοιπόν θα είναι αρκετά δύσκολες με ένταση εσωτερική και προσπάθεια πόλωσης και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου