ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Το εκλογικό σίριαλ συνεχίζεται (αναδημοσίευση απο ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟ)


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απόφαση της Γρηγορίας να προσφύγει στα δικαστήρια για την δικαίωσή της είναι δεδομένη και ήδη οι δικηγόροι της ετοιμάζουν τη σχετική προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος.
Τα ψηφοδέλτια που αμφισβητούνται έχουν φωτογραφηθεί, τα έχει δει καθηγητής της Νομικής Σχολής και κατά την άποψή του υπάρχει θέμα.
Το άλλο, που συζητιέται στις καφετέριες, είναι η άρνηση του Δημάρχου να δώσει στοιχεία για τις μεταδημοτεύσεις.
Εμείς δε γνωρίζουμε αν υπάρχει άρνηση να δοθούν τα αιτούμενα στοιχεία.
Αν υφίσταται όμως θέμα, ο Δήμαρχος θα μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε μαζί του.
Εάν, για να δοθούν τα στοιχεία που ζητά μια παράταξη που έχασε τις εκλογές για ελάχιστες ψήφους, ζητά (η παράταξη) εισαγγελική παρέμβαση, τότε θα πρέπει ο Δήμαρχος να μας εξηγήσει γιατί αρνείται και κυρίως να ακούσουμε την επιχειρηματολογία της άρνησής του.
Όπως και να έχει, αυτήν την εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί η προσφυγή, η δε δικαστική απόφαση θα εκδοθεί περίπου σε τρεις μήνες.
Κατά της απόφασης αυτής, σύμφωνα με την άποψη γνωστού μας νομικού, δεν μπορεί να υπάρξει ένσταση. Το μόνο που μπορεί να πράξει ο θιγόμενος, είναι να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίος απλά γνωματεύει, δεν αποφασίζει.
Η γνωμάτευση όμως του Συμβουλίου Επικρατείας, εξετάζεται από το ίδιο δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση και μέχρι να εκδοθεί νέα απόφαση, ισχύει η παλιά. Δηλ. εάν το δικαστήριο δικαιώσει τη Γρηγορία, τότε δήμαρχος ανακηρύσσεται η Γρηγορία.
Εάν όμως το δικαστήριο, με βάση τη γνωμάτευση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδώσει νέα απόφαση με την οποία δικαιώνεται ο Χρήστος Βλαχογιάννης, τότε ο Χρήστος αποκτά και πάλι τη δημαρχιακή ιδιότητα. Αυτό το έργο θα δούμε , σύμφωνα με τα όσα μας είπε γνωστός μας δικηγόρος.
Πάμε τώρα στις μεταδημοτεύσεις. Εάν δοθούν εγκαίρως στους δικηγόρους της Γρηγορίας, τότε, σε περίπτωση που έχουν πρόβλημα κάποιες, αυτές θα αξιοποιηθούν νομικά και θα συμπεριληφθούν στο έγγραφο της προσφυγής κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Σε αυτή την περίπτωση ενισχύεται το αίτημα για την ακύρωση των εκλογών.
Με τις μεταδημοτεύσεις μπορούν να ασχοληθούν και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, όπως συνέβη και στην Αντίπαρο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ορισμένες από αυτές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, τότε πέρα από τις διοικητικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στο Δήμαρχο, επειδή το αδίκημα είναι και ποινικό, το πόρισμα των επιθεωρητών αποστέλλεται και στον εισαγγελέα, προκειμένου αυτός να απαγγείλει κατηγορία στο Δήμαρχο.
Όλα αυτά τα γράφουμε, για να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι το νησί μας μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες, από τις οποίες δεν πρόκειται να βγει αλώβητο.
Και αυτά θα συμβούν σε περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης, που θα επηρεάσει και το τουριστικό προϊόν του 2011.
Η Πάρος δεν έχει την πολυτέλεια να ζήσει αυτήν την επερχόμενη εφιαλτική πρσγματικότητα, γι΄αυτό και συνιστούμε στους πρωταγωνιστές να αποδείξουν εμπράκτως, ότι όντως ενδιαφέρονται για τις τύχες αυτού του νησιού και όχι μόνο για τη δημαρχιακή καρέκλα και τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν.
Αν τελικά επιλεγεί ο δρόμος των δικαστηρίων, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πλευράς που έχασε οριακά τις εκλογές, συνιστούμε στον Δήμαρχο, να μη λειτουργήσει ως δήμαρχος υπό προθεσμία, γιατί αυτό θα είναι τραγικό λάθος που θα κοστίσει ακριβά στο νησί.
Οφείλει να λειτουργήσει με ψυχολογία δημάρχου τετραετίας.
Να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού και μετά την έγκρισή τους από το νέο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμος να είναι έτοιμος να προχωρήσει τις βασικές του λειτουργίες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι Δήμος μας, παρά το γεγονός ότι το δύσκολο κομμάτι του Καλλικράτη, το έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την τετραετία 1999-2002, έχει πολλά να πράξει στα πλαίσια αυτής της μεταρρύθμισης, που μπορεί να εξελιχθεί σε... απορρύθμιση με σοβαρές συνέπειες για την πορεία του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου