ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Αρκετός λόγος γίνεται τελευταία για την ποιότητα των ψηφοδελτίων που ανακοινώθηκαν και κατατέθηκαν στο πρωτοδικείο.
Άλλοι μιλάνε για αριθμητική υπεροχή του Βλαχογιάννη, άλλοι για ποιοτική υπεροχή της Γρηγορίας και άλλοι για αδυναμίες προβλήματα, δυσκολίες και λύσεις ανάγκης.
Η πραγματικότητα είναι ότι πράγματι όλοι οι συνδυασμοί αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου και εάν δεν υπήρχε παρέμβαση ή συγκυρία, τουλάχιστον οι δύο μονομάχοι δύσκολα θα είχαν καταφέρει να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο.

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης ξεκίνησε με πλεονέκτημα μιας ομάδας που αποτελούσε την παλιά φουρνιά των ανθρώπων που συμμετείχαν στο Δήμο, μαζί με τους προσχωρήσαντες της πάλαι ποτέ ΚΟΥΠΕΠΕ.
Παρόλα αυτά όμως η συγκρότηση του ψηφοδελτίου αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και δεν θα ήταν εφικτή εάν δεν υπήρχε η άμεση παρέμβαση του "θεού", ο οποίος με θεικές παρεμβάσεις του ,τηλεφωνικές και προσωπικές πέτυχε να πείσει πολλούς συμπολίτες μας να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του Βλαχογιάννη.
Εάν κάποιος φανταστεί τον Βλαχογιάννη να ξεκινάει από το μηδέν και να προσπαθεί να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον παρά την φιλότιμη προσπάθεια του.
Επομένως ας μην προβάλουν ορισμένοι το επιχείρημα του πλήρους ψηφοδελτίου ως πλεονέκτημα, διότι όλοι γνωρίζουμε το πως και το γιατί αυτό έγινε πραγματικότητα.
'Οσο δε αφορά το ψηφοδέλτιο της κας Πρωτολάτη, ενώ αυτό παρουσιαζόταν από ημέρες πριν ως πλήρες και έτοιμο, μάλιστα περίσευαν και άτομα όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες της, τελικά διαπιστώθηκε ότι μέχρι την τελευταία ημέρα κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και απλώς ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.
Μάλιστα εάν δεν υπήρχε η συγκυρία της αποχώρησης του Ηλία Κουντρομιχάλη, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη ποιό δύσκολα για τον συνδυασμό "ΑΞΙΑ".
Και αυτό διότι, όχι μόνο δεν θα συμπεριελάμβανε τα άτομα της τοπικής της Ν.Δ, αλλά και άλλα άτομα τα οποία είχαν επιφυλάξεις μέχρι τελευταία στιγμή δεν θα συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν ήταν εύκολη υπόθεση για κανέναν, με αποτέλεσμα όλοι να παραβλέψουν την ποιότητα και να στραφούν στην αναγκαία ποσότητα.
Δεν θέλουμε βέβαια να αδικήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, διότι μεταξύ τους υπάρχουν και ποιοτιά ικανά άτομα , τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσφέρουν στο νησί, αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγα.
Τα ψηφοδέλτια των δύο άλλων συνδυασμών Ροκονίδα και Γλέζου, φυσικό ήταν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην συγκρότηση τους, γι' αυτό και βλέπουμε συμμετοχές συγγενικών προσώπων των υποψηφίων, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα αρνητικό,αλλά πιστεύουμε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι σφυγομέτρηση πολιτικών συσχετισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου