ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Υπάρχει ένα ερώτημα και προβληματισμός τελευταία που αφορά την συμμετοχή ή όχι μελών Δ.Σ διαφόρων συλλόγων στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς.
Κάποιος ουδέτερος κριτής θα πρέπει να λάβει υπόψη του πριν εκφέρει άποψη, τον σκοπό και την δραστηριότητα ενός κάθε συλλόγου, την σύμπνοια των μελών του, το καταστατικό και κάθε άλλη ιδιαιτερότητα, που θα τον βοηθήσει να βγάλει ασφαλή και αντικειμενικά συμπεράσματα.
Η Πάρος είναι μια μικρή κοινωνία και τα ενεργά άτομα δυστυχώς δεν είναι πολλά, είναι τα ίδια που συμμετέχουν σε συλλόγους , σωματεία , ομίλους κ.λ.π. 'Εχουμε λοιπόν την πολυτέλεια για αποκλεισμό τέτοιων ατόμων από την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά; Πιστεύουμε ότι δεν την έχουμε, εκτός και αν κάτι τέτοιο αντιβαίνει προς τις καταστατικές αρχές κάποιου συλλόγου ή σωματείου.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ιεραρχήσουμε τους συλλόγους, διότι όλοι (οι ενεργοί τουλάχιστον) επιτελούν σπουδαίο έργο προς όφελος των μελών τους και της τοπικής κοινωνίας.
Υπάρχουν υποψήφιοι σε όλους τους συνδυασμούς από πολιτιστικούς συλλόγους και μάλιστα πρόεδροι, από σωματεία ΑΜΕΑΙ, από συλλόγους αιμοδοτών , εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους κλπ, όλοι άξια μέλη της κοινωνίας μας με μικρή ή μεγάλη προσφορά.
Δικαίωμα συμμετοχής και έκφρασης, έχουμε όλοι με κάθε τρόπο, εάν κάποιος θέλει να παραμείνει ουδέτερος και πολύ καλά θα κάνει, μπορεί να μην συμμετέχει και να μην εκδηλώσει την προτίμησή του με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσπαθεί να στερήσει το δικαίωμα από κανέναν άλλο.
Άλλωστε σε τελική ανάλυση όλοι κρίνονται και στους συλλόγους και στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου