ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Μετά την τελευταία εξέλιξη, που έχει να κάνει με την αποχώρηση του Ηλία από τον προεκλογικό αγώνα, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα, το τι θα κάνουν οι νεοδημοκράτες που ήταν συσπειρωμένοι μαζί του και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές ήταν τριχοτομημένη σε Ηλία, Γρηγορία και Χρήστο.
Το μεγαλύτερο κομμάτι παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν ήταν συσπειρωμένο γύρω από τον Ηλία αλλά δεν αρκούσε από ότι φαίνεται για να διεκδικήσει τον Δήμο και γι' αυτό το λόγο προτίμησε την αποχώρηση από την ενδεχόμενη ήτα.
Το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του κόμματος είναι συσπειρωμένο γύρω από την Γρηγορία, με την βοήθεια βέβαια και του κυκλαδίτη βουλευτή , ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ' αυτό.
Και ένα μικρό κομμάτι στηρίζει Χρήστο εξαιτίας των προσωπικών σχέσεων αλλά και της συμμετοχής κυρίως του Κωβαίου, διότι ο Κοντός δεν έχει προσωπικούς ψήφους.
Τώρα μετά από αυτές τις εξελίξεις , αναμένεται ανακατάταξη στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Ηλίας μπορεί να εξέδωσε ανακοίνωση που φαίνεται ότι ο ίδιος παραμένει ουδέτερος σ' αυτήν την διαμορφούμενη κατάσταση, αλλά αυτό δεν δεσμεύει τους ανθρώπους που τον στήριζαν.
Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν με την αθρόα προσχώρηση προσώπων στον συνδυασμό της Γρηγορίας( τουλάχιστον δέκα άτομα), ενώ στην πλευρά Χρήστου προσχώρησε μόνο ένα άτομο που και αυτό δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία.
Η ομαδική προσχώρηση ατόμων στην Γρηγορία από πολλούς εξηγείται εξαιτίας της συμμετοχής του Κοντού στο συνδυασμό του Χρήστου και εξαιτίας του αντι Πασοκικού μένους που κυριαρχεί στην κοινωνία.
Είναι γεγονός ότι πολλοί νεοδημοκράτες θεωρούν τον Κοντό ως υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση του κόμματος στις τοπικές εκλογές, την πικρία τους θα την δείξουν με καταψήφιση του συνδυασμού Βλαχογιάννη, προκειμένου η επιλογή Κοντού να θεωρηθεί μοιραία για τον σημερινό Δήμαρχο.
Ο ίδιος ο Βλαχογιάννης το μήνυμα αυτό το έχει πάρει από πολλούς φίλους και αντιπάλους, αλλά φάνηκε αδύναμος ή για κάποιο άλλο λόγο δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση.
Τα πράγματα τώρα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα γι' αυτόν και από ότι φαίνεται ούτε ο "θεός" μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση με οποιαδήποτε παρέμβαση.
Η νέα δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο θα τιμωρήσει αυτούς που πιστεύει ότι την πρόδωσαν για προσωπικά τους συμφέροντα και την τιμωρία αυτή θα εισπράξει ο σημερινός δήμαρχος , ο οποίος ευθύνεται για τις επιλογές του.
Εάν ο Χρήστος χάσει τις εκλογές αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι αυτός, διότι δεν άκουσε φίλους και συνεργάτες και έκανε του κεφαλιού του.
Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε και να είστε έτοιμοι για πολλές εκπλήξεις που θα προκύψουν και θα αφορούν ορισμένους και θα δίνουν εξηγήσεις για τους λόγους των αποφάσεων τους, για την οικονομική τους κατάσταση, για ακάλυπτες επιταγές, χρέη στην εφορία και λοιπά πιπεράτα και μη.
Υπομονή λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου