ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου
Καλεί
Τους πολίτες της Πάρου να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, να ψηφίσουν τους εαυτούς τους, για να συναποφασίζουν με τους συμπολίτες τους το παρόν και το μέλλον τους με τη δημιουργία συνδυασμού, ο οποίος να εγγυάται:
· Το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα υγείας, παιδείας, διαμονής, διατροφής, ανεκμετάλλευτης εργασίας σε όλους, διασφάλιση γηρατειών.
· Το σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, στις πολιτισμικές παραδόσεις του λαού μας, στους αρχαιολογικούς χώρους.
· Το σεβασμό στο γεωφυσικό περιβάλλον και στη λειτουργία των οικολογικών συστημάτων ώστε να διατηρείται η βιωσιμότητα της βιόσφαιρας.
· Να γίνει η Πάρος υπόδειγμα και παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.
Γι αυτό το λόγο η Κ.Ε.Π.Πάρου καλεί τις πολίτισσες και τους πολίτες της Πάρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους , να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή τους και όχι να τη «διαχειρίζονται άλλοι.
> Να καταψηφίσουν τον «Καλλικράτη», που εναρμονίζεται με το μνημόνιο, κρατικοποιεί την αυτοδιοίκηση, καταργεί την διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, την κατοχυρωμένη από το σύνταγμα (άρθρο 102&2), πολτοποιεί τον πολίτη ιδεολογικά,πολιτικά,κοινωνικά,οικονομικά και υπηρετεί το δικομματισμό σε μια περίοδο ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος.
> Να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο, για την υποταγή της στην Τρόικα, για την καταπάτηση των κεκτημένων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, για το στραγγαλισμό του μέλλοντος του λαού μας. Από τα αποτελέσματα της εφαρμογής των σκληρών μέτρων του μνημονίου(επιδείνωση της ύφεσης,αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, λουκέτο σε επιχειρήσεις, εργασιακός μεσαίωνας, έγρια περικοπή συντάξεων), και τις βολές από το εσωτερικό της τρόικας αποκαλύπτεται η στόχευση του εκβιαστικού (ψευτο)διλήμματος «μνημόνιο ή χρεοκοπία» και καταρρίπτεται ο κατασκευασμένος μύθος του «μονόδρομου» και της «σωτήριας συνταγής» αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. Τώρα κανείς μας δεν μπορεί να καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει και να εμφανίζεται ως Πιλάτος ενδεδυμένος με τον μανδύα της ουδετερότητας.
Όλοι μαζί για μια Πάρο όχι των συντεχνιών, αλλά των Παριανών, του λαού της.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου