ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ

Οι προτάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου των Κυκλάδων για τον περιορισμό και την απαγόρευση της αλιείας στις Κυκλάδες, επιφέρουν μεγάλο πλήγμα σε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών αλιέων του νησιού μας. Δυστυχώς για μια άλλη φορά άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο λαμβάνουν αποφάσεις που κρίνουν την επιβίωση εκατοντάδων Παριανών οικογενειών.
Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ανευθυνοϋπεύθυνοι ότι όλες οι περιοχές δεν είναι ίδιες και ένα μέτρο τέτοιο σε ένα νησί μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.
Η Πάρος έχει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες με συνολικό αριθμό 500 και πλέον επαγγελματικών σκαφών που σημαίνει ότι αντίστοιχες οικογένειες ζουν από τη αλιεία. Η Σύρος, η 'Ανδρος ,η Μύκονος, η Σέριφος , η Σαντορίνη και άλλα πολλά Κυκλαδονήσια δεν θίγονται από τέτοια μέτρα, γιατί δεν έχουν αλιευτικό στόλο, γι' αυτό δεν πρέπει να βάζουμε όλα τα νησιά στο ίδιο "σακί".Περίεργη είναι η στάση των εκλεγμένων Παριανών μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τα οποία παρευρίσκοντο στην συνεδρίαση της Ανάφης, αλλά και των άλλων που απουσίαζαν και δεν αντιδρούν στην εξόντωση των Παριανών αλιέων.Σε λίγες ημέρες όμως θα έχουν την απαίτηση να τους ξαναψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου