ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οδηγία προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, όσον αφορά την τήρηση των διατάξεων του νόμου 3870/10 για την προβολή των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων πρόκειται να εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, το άρθρο 6 του νόμου απαγορεύει στους επικεφαλής των συνδυασμών, τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και στους υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους κατά την προεκλογική περίοδο -που ουσιαστικά αρχίζει από σήμερα – να εμφανίζονται πάνω από δύο φορές σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και πάνω από μία ώρα σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.
Ως “εμφανίσεις” θεωρούνται, οι προσωπικές συνεντεύξεις, η συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες που διεξάγονται στο πλαίσιο δελτίων ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας ύστερα από αίτημά τους.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών όπως και οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εμφανίσεών τους μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων -δηλαδή μέχρι τις 13 Οκτωβρίου- υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στη συζήτηση τουλάχιστον τρεις ακόμη συνυποψήφιοί τους.
Μετά τις 13 Οκτωβρίου στις συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των 2/3 τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων υποψηφίων. Σε περίπτωση παραβάσεων της νομοθεσίας τα πρόστιμα προβλέπονται να είναι από 50-150.000 ευρώ έκαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου