ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ

Η πολιτική πλέον απ' όλους χαρακτηρίζεται βρώμικη και οι πολιτικοί ως άνθρωποι χωρίς σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.
Το πως φθάσαμε έως εδώ και απαξιώσαμε τα πάντα δεν έχει φταίξει ο λαός, αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί.
Ακούσαμε το Γ. Λιάνη πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να λέει στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι αισθάνεται όμηρος και έγκλειστος στο σπίτι του φοβούμενος την λαϊκή αγανάκτηση και οργή, αλλά είχε το θάρρος να πει ότι και ο ίδιος έφταιξε και κούρασε τον κόσμο με τα είκοσι συνεχή χρόνια που ασχολείται με την πολιτική.
Είναι η ώρα για νέους , είπε, να ανοίξουν οι δρόμοι για ανανέωση , αποχωρώντας αυτοί που προκάλεσαν και κούρασαν τον λαό.
Η φωνή του όμως ακουγόταν για ορισμένους ως γραφική , προερχόμενη από το μεταφυσικό, χαμογελούν ειρωνικά σηκώνουν το ακουστικό του τηλεφώνου και επικοινωνούν με τα άλλα γεράκια και αυτοικανοποιούνται για την ύπαρξη τους.
Η κεντρική πολιτική σκηνή δεν διαφέρει σε θεωρία από την τοπική.
Και εδώ τα ίδια γεράκια ακούνε για ανανέωση και χαμογελάνε ειρωνικά, αυτοεπιβεβαιώνονται μεταξύ τους και συνεχίζουν το ολισθηρό δρόμο που χρόνια διαβαίνουν παρασύροντας και τον τόπο τους.
Νομίζουν ότι προσφέρουν, ότι μετά από αυτούς το χάος.
Ναι μεν ανανέωση, συμφωνούν, αλλά να μην αγγίξει τους εαυτούς τους και με ένα περίεργο τρόπο όπως όλα τα γεράκια με μια ματιά συμφωνούν μεταξύ τους και συνεχίζουν την ολισθηρότητα, που δεν έχει τελειωμό.
Συκοφαντούν ότι νέο υπάρχει, οποιαδήποτε διάθεση προσφοράς και γνώσης , φοβούμενοι την καρέκλα τους, το οικογενειακό τους βόλεμα , την αυταρέσκεια τους και τον εγωισμό τους.
Αυτοί είναι που σε λίγο καιρό θα είναι υπεύθυνοι, για την ομηρία τους και τον εγκλεισμό τους σε κατ' οίκον περιορισμό, γιατί δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν την δημόσια χλεύη καΠλήρης  στοίχισηι τον διασυρμό.
Αυτοί θα είναι που κάποτε θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στα εγγόνια τους (γιατί τα παιδιά τους το έχουν ξεπεράσει) για τα χάλια που βρήκαν.
Αυτοί είναι που όλοι εμείς πρέπει να τους δείξουμε τον δρόμο της εξόδου αν και αργά πλέον, προκειμένου περισώσουμε ότι περισσότερο μπορούμε.
Από εμάς εξαρτάται το μέλλον του νησιού μας, από εμάς εξαρτάται το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου