ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί μεγάλη κατήφεια, αγωνία για το μέλλον και απαισιοδοξία για τις εξελίξεις σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία.
Και δεν πρόκειται για φήμες αλλά για θλιβερή πραγματικότητα την οποία αποδεικνύουν τα καθημερινά στοιχεία.
Εκείνο, όμως, που έκανε μεγάλη εντύπωση χθες βράδυ της Τετάρτης είναι το κλίμα που μεταφέρεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ βαρύ κλίμα το οποίο επιτάθηκε από την καταιγίδα που ξέσπασε στο υπουργικό συμβούλιο.
Οι υπουργοί προσπαθούν να διασωθούν από το επερχόμενο ναυάγιο, εξ’ ου και η επίθεση στον Παπακωνσταντίνου. Το κυρίαρχο ζήτημα, πάντως, κι αυτό που προκαλεί τις μεγάλες αναταράξεις δεν είναι ποιες αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και πότε. Αυτό είναι μόνο η αφορμή να ξεσπάσει ενδοκυβερνητική κόντρα.
Η αιτία είναι το ασφαλιστικό για το οποίο σας είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι ρίχνει κυβερνήσεις.
Υπό το βάρος της απίστευτης πρότασης που έκανε το ΔΝΤ για μισές συντάξεις το 2015 απ΄ ότι σήμερα, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει. Θα πέσει, ή θα την ρίξουν οι εξελίξεις.

Δεν είμαστε μάντεις να βρούμε τι θα γίνει. Όμως, η διενέργεια εκλογών αυτή τη χρονική περίοδο θα έβαζε ακόμη πιο βαθιά στο βούρκο την οικονομία.
Άλλωστε, και οι πληροφορίες από το εξωτερικό δεν είναι καλές. Λέγεται ότι οι γαλλικές τράπεζες που έχουν μεγάλο άνοιγμα στα ελληνικά ομόλογα πουλάνε και μοναδικός αγοραστής είναι η ΕΚΤ. Το κάνει φυσικά για να μη δημιουργηθούν τοξικά σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, και για να μην καταρρεύσουν οι γαλλικές τράπεζες. Σημαντικό άνοιγμα, κοντά στα 45 δις έχουν και οι Γερμανικές τράπεζες οι οποίες όμως δεν μπορούν να πουλήσουν αν δεν πάρουν σήμα από την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να κρατά προς το παρόν αμυντική στάση και λέει ότι θα κρατήσει τα ελληνικά ομόλογα για άλλα 3 χρόνια.
Όμως, το γεγονός και μόνο ότι η ΕΚΤ προσπαθεί να «σώσει» τράπεζες από τα ελληνικά «μικρόβια» δείχνει ότι όλο και περισσότεροι πιστεύουν στη χρεοκοπία.
Έτσι, το βαρύ οικονομικό κλίμα βαραίνει πολύ περισσότερο το πολιτικό και να μας το θυμηθείτε: Θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου