ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι πληροφορίες μας λένε ότι σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η τοπική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Πάρο, προκειμένου συζητήσει και αναλύσει τις τελευταίες εξελίξεις όσο αφορά τα δημοτικά θέματα. Μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της , ακολουθώντας την γραμμή της ηγεσίας του κόμματος για χαμηλούς τόνους και αναζήτηση υποψηφίων για στήριξη, οι οποίοι να έχουν κοινωνική αποδοχή.
Όλοι γνωρίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2006 η ΝΔ στήριξε την ΕΔΚΠΠ με επικεφαλής τον κ.Λοίζο Κοντό. Η όλη πορεία της ΕΔΚΠΠ κατά γενική ομολογία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου που την στήριξε παρόλο που διέθετε και αξιόλογα στελέχη, τα οποία όμως ελλείψει κοινής αντιπολιτευτικής γραμμής και οργανωτικής λειτουργίας δεν μπόρεσαν να αναδείξουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Δημοτική αρχή ενεργούσε ανεξέλεγκτη χωρίς αντιπολίτευση.
Η εντύπωση αυτή έγινε ακόμη πιο αισθητή όταν ο επικεφαλής της κίνησης τοποθετήθηκε πρόεδρος ενός νομικού προσώπου του Δήμου με αποτέλεσμα από ελεγκτής της διοίκησης να γίνει ελεγχόμενος και στην ουσία υπάλληλος της δημοτικής αρχής.
Η τελευταία προσπάθεια της ΕΔΚΠΠ να αναβιώσει την ύπαρξη της και να κάνει αισθητή την παρουσία της στα κοινά του νησιού έγινε την 18/4, με ένα γενικό κάλεσμα της Παριανής κοινωνίας σε μια ανοιχτή συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση και σε μια προσπάθεια να μετρήσει αντιδράσεις σε μια ενδεχόμενη πρόταση προσχώρησης της στην παράταξη που σήμερα διοικεί το Δήμο.
Σε αυτό το κάλεσμα ο κόσμος, ο οποίος είχε στηρίξει την κίνηση δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση μετατράπηκε σε προεκλογική φιέστα άλλων παρατάξεων.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις θεωρείται μάλλον απίθανο η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει πάλι την ίδια κίνηση για τις ερχόμενες εκλογές και απίθανο ακόμη θεωρείται ένα μεγάλο κόμμα να γίνει ουραγός άλλων κομματικών παρατάξεων.
Πιστεύουμε ότι θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει μέσα από τα κοινωνικά ακούσματα μια νέα δυναμική πρωτοβουλία, την οποία και θα στηρίξει εάν πεισθεί ότι ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του νησιού και αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, ανιδιοτέλεια, άφθαρτους από την πολυετή ενασχόλησή τους μετα κοινά, οι οποίοι θα προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στο νησί και δεν θα βλέπουν την ενασχόληση τους σαν επάγγελμα αλλά σαν προσφορά. Η σημερινή συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και θέτει όλα τα στελέχη προ των ευθυνών τους απέναντι στο νησί και στην παράταξη. Πρέπει να τεθεί τέρμα σε προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, να πρυτανεύσει η λογική, να βάλουν στην άκρη τυχόν συμφέροντα και να αποφασίσουν με γνώμονα το μέλλον του νησιού. Οποιαδήποτε διαφωνία, πρέπει να καταγραφεί και να γίνει γνωστή στην τοπική κοινωνία, ώστε όλοι να γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του καθενός.
Σ ε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου