ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;
Τo αεροπλάνο είναι καθηλωμένο εδώ και μήνες στο υπόστεγο του αεροδρομίου της Πάρου, οι υπεύθυνοι θεωρούν περιττό να ενημερώσουν τον Παριανό λαό για το λόγο και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, κανείς δεν το αγγίζει, γιατί όπως λένε το θέμα έχει βάθος και παρελθόν και μάλιστα ένοχο παρελθόν. Εν τω μεταξύ ο κόσμος ρωτά συνεχώς, ανησυχεί και φυσικό είναι και να φοβάται, γιατί εδώ μιλάμε για την υγεία την δική μας και των παιδιών μας.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το 2003 και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου, η επιτροπή ειδικών η οποία είχε συσταθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έστειλε ένα έγγραφο προς τον τότε δήμαρχο με θέμα "Ανάλυση ετήσιων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης υγειονομικού αεροπλάνου του Δήμου Πάρου". Το έγγραφο αναλύει τα πάγια έξοδα, τα οποία ανέρχονται σε 67.831 ευρώ και το ετήσιο λειτουργικό κόστος του αεροπλάνου το οποίο ανέρχεται σε 52.809 ευρώ με καύσιμα και σε 18.694 ευρώ με δωρεάν καύσιμα. Συνολικό ετήσιο κόστος 120.640 ευρώ με καύσιμα ή 86.525 ευρώ με δωρεάν καΣτο έγγραφο γίνεται λεπτομερής ανάλυση όλων των εξόδων(μισθός χειριστή (1) ασφάλιση ΙΚΑ ,ασφάλιστρα αεροπλάνου, ελλιμενισμός-στάθμευση, ετήσια επιθεώρηση, καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά κλπ).
Στην συνέχεια ο δήμαρχος την 14 Ιουλίου διαβίβασε το έγγραφο της επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Εθνικών κληροδοτημάτων στην Σύρο, με την επισήμανση ότι τα ετήσια έσοδα του Βελεντζείου ιδρύματος ξεπερνούν τα ετήσια έξοδα του αεροπλάνουΤο Γραφείο κληροδοτημάτων με την από 8/9/2003 απόφασή του εγκρίνει την δαπάνη αγοράς του αεροπλάνου από το Βελέντζειο ίδρυμα με τον όρο ότι το Βελέντζειο θα καλύπτει ετησίως μόνο τα λειτουργικά έξοδα στο ποσό των 18.694 ευρώ με δωρεάν καύσιμα ή 52.809 ευρώ στην αντίθετη περίπτωση.
Τα πάγια έξοδα λειτουργίας του αεροπλάνου στο ποσό των 67.831 ευρώ θα βαρύνουν το Δήμο Πάρου.
Με αυτήν την λογική και αρχή ξεκίνησε η λειτουργία του αεροπλάνου με την γνωστή μεγάλη προσφορά του στο νησί μας. Στην πορεία διαπιστώθηκε όμως ότι ο Δήμος δεν μπορεί να καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τα πάγια του αεροπλάνου και έγινε προσπάθεια να καλυφθούν τα έξοδα από άλλες πηγές (συναυλίες κλπ). Aυτή η τακτική συνεχίστηκε για αρκετό διάστημα, έως ότου φθάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί το αεροπλάνο και να ακυρωθεί στην ουσία η αγορά του, αλλά και η μεγάλη προσφορά του.
Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν το αεροπλάνο λειτούργησε μέχρι σήμερα αυτό οφείλεται στην αγάπη και στο "ψώνιο" ενός ανθρώπου , ο οποίος ονομάζεται Ευριπίδης, για τον οποίο φημολογείται ότι έχει διαθέσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ προσωπικά του χρήματα για να επιτευχθεί η μέχρι τώρα σημαντική προσφορά του αεροπλάνου.
Εάν και ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει για το θέμα και το τι συμβαίνει πραγματικά, άποψη μας είναι ότι πρέπει ο Παριανός λαός να μάθει την αλήθεια και ενοούμε όλη την αλήθεια που αφορά την αγορά και την μέχρι τώρα λειτουργία του αεροπλάνου.
Γεγονός είναι αυτή την στιγμή ένα, το αεροπλάνο μένει καθηλωμένο για μήνες τώρα, δεν προσφέρει αυτά που οι Παριανοί έχουν ανάγκη, ενώ για την απόκτησή του έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η σιωπή των υπευθύνων της Δημοτικής αρχής και του Βελεντζείου είναι ένοχη, καθώς και η σιωπή όλων μας , θεσμικών και μη.
Η σιωπή αυτή έχει γίνει αιτία για την δημιουργία σεναρίων και κυκλοφορίας φημών, που έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση του αεροπλάνου και την καταλληλότητα του. Όλα αυτά πρέπει να έλθουν στο φώς, τα προβλήματα πρέπει να ξεπεραστούν και η πολύτιμη προσφορά του αεροπλάνου να συνεχιστεί προς όφελος του νησιού μας και εάν η Δημοτική αρχή δεν μπορεί, τότε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας οι πολίτες ώστε εάν το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό να το λύσουμε με την δική μας προσφορά και δραστηριότητα.
Όσο δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο οι ευθύνες βαρύνουν την Δημοτική αρχή, το Βελέντζειο και τη αντιπολίτευση, η οποία συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει θέμα.
Εμείς ξεκινάμε ένα κύκλο έρευνας από της αρμόδιες υπηρεσίες, το ΕΚΑΒ και τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, προκειμένου να παρουσιάσουμε νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου