ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ "ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ".

Επειδή έχουμε μπει στο προεκλογικό παιχνίδι και τα χτυπήματα πολλές φορές είναι και κάτω από την μέση, ορισμένοι είτε από ενδιαφέρον και άλλοι από "ανησυχία ", διαδίδουν λανθασμένες ερμηνείες του νέου νομοσχεδίου για την διοικητική μεταρρύθμιση, σχετικά με τα κωλύματα και ασυμβίβαστα για την υποψηφιότητα ατόμων, σας παραθέτουμε τα σχετικά άρθρα και καλό είναι όποιος τα ψάχνει ή λέει δημόσια άποψη γι' αυτά τα θέματα να διαβάζει ολόκληρα τα άρθρα.
Άρθρο 14
Κωλύματα και ασυμβίβαστα
1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας:
α) Δικαστικοί λειτουργοί, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και θρησκευτικοί λειτουργοί των γνωστών θρησκειών. (παρακάτω διευκρινίζει)
"Τα πρόσωπα της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 πρέπει επιπροσθέτως να μην έχουν υπηρετήσει στα διοικητικά όρια του δήμου που υποβάλλουν υποψηφιότητα εικοσιτέσσερις μήνες(24) πριν από την ημερομηνία ανακήρυξης υποψηφίων".(και συνεχίζει στην παράγραφο 11) .
11. Για τη δημοτική περίοδο 2011 - 2015 ισχύουν αποκλειστικά τα κωλύματα και ασυμβίβαστα του άρθρου 29 του Κ.Δ.Κ.(τι λέει το άρθρο 29 του Κώδικα δήμων και Κοινοτήτων;)

διαβάστε.
Άρθρο 29
Κωλύματα και ασυμβίβαστα
1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι,σύμβουλοι δημοτικού διαμερίσματος ή τοπικοί σύμβουλοι και πάρεδροι:
α) Δικαστικοί λειτουργοί, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και θρησκευτικοί λειτουργοί των γνωστών θρησκειών.
Τα πρόσωπα της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 πρέπει επιπροσθέτως να μην έχουν υπηρετήσει στο Δήμο ή στην Κοινότητα που θα υποβάλουν υποψηφιότητα δύο(2) μήνες πριν τις εκλογές.
Με λίγα και απλά λόγια, ότι αφορά τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα για αυτές τις εκλογές θα ισχύσει ότι προβλεπόταν στον ΚΔΚ που είχε ισχύ από 1/1/2007.Οι νέες ρυθμίσεις γι' αυτά τα θέματα θα ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές.(και για να μην ξεχνιόμαστε, τα στοιχήματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου