ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ι.Θ.ΜΠΙΖΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ « ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ» Με έκπληξη πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα ¨Έθνος οn-line¨, ότι εμμέσως πλην σαφώς φέρομαι ως καταπατητής των βραχονησίδων ¨Τουρνά¨ & ¨Άγιος Νικόλαος¨ που βρίσκονται μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας έχω να δηλώσω τα εξής : Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα τα εν’ λόγω ακίνητα αναφέρονται στο κτηματολόγιο ιδιοκτησιών του Δήμου (τότε κοινότητας) Πάρου στις σελίδες 140 – १४१। Πουληθήκαν σε ιδιώτη το 1954 από εκποίηση του Δήμου (τότε κοινότητας Πάρου) με έγγραφη άδεια του δημοσίου κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού (αρ।συμβ। 10।733 / 26-6-1954)।Στην συνέχεια πουλήθηκαν σε άλλον ιδιοκτήτη το 1970। (αρ।συμβ। 8।021 / 20-8-1970) Και τελικά αγοράστηκαν από έμενα το 1996। (αρ।συμβ। 13।449-50 / 30-12-1996)Ενώ βάσει του νόμου ν।998/79 αρ।62 , το δημόσιο έχει την ευθύνη να αποδείξει την κυριότητα του, ελείψει τίτλων ιδιοκτησίας επικαλείται τον σουλτάνο και άλλες αοριστίες।Επειδή κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται από την δικαιοσύνη ξεχωριστά δεν θα πρέπει να ξενίζει κανέναν το γεγονός ότι ο Άρειος πάγος για την μια υπόθεση (βραχονησίδες) γνωμοδότησε ΥΠΕΡ του ιδιώτη και για την άλλη (Καλντέρα Σαντορίνης) ΚΑΤΑ।Υποθέτω (χωρίς να γνωρίζω) ότι στην υπόθεση της Σαντορίνης δεν προσκομίστηκαν επαρκή στοιχεία ιδιοκτησίας από τους ιδιώτες.Δεν θεωρώ λοιπόν ότι με την ΥΠΕΡ μου γνωμοδότηση ανοίγει η πόρτα για τυχόν καταπατητές (όπως αναφέρει κινδυνολογώντας το άρθρο), γιατί όποιος έχει στην κατοχή του τίτλους ιδιοκτησίας ανάλογους με τους δικούς μου σε καμία περίπτωση δεν είναι καταπατητής. Ήδη στην διάθεση του Άρειου πάγου όπως και κάθε ενδιαφερόμενου υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία κυριότητας (συμβόλαια νομίμως μετεγγραμμένα στο Υποθηκοφυλακείο Πάρου και οχι πράξεις χρησικτησίας και αοριστολογίες).Μήπως θα πρέπει να ανυσηχώ και για το σπίτι μου; Έχω λιγότερα συμβόλαια από ότι για τα δύο νησιά! Γιατι αν επικρατήσουν οι ισχυρισμοί του Δημοσίου τότε δεν υπάρχει αδιαμφισβήτητη ιδιοκτησία στην Χώρα μας.Ελπίζω το άρθρο του “Έθνος on-line” να προέκυψε από ελλιπή – μονομερή πληροφόρηση και να μην είναι προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Ιωάννης Θ. Μπιζάς - Πάρος .
ΣΗΜΕΊΩΣΗ "ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ"Το μπλόκ όταν αναδημοσίευσε το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ δεν γνώριζε ότι αναφερόταν στον κ.ΜΠΙΖΑ,τον οποίο γνωρίζουμε και εκτιμούμε.Απλά κάναμε μια αναδημοσίευση που αφορούσε το νησί και γενικότερα τις Κυκλάδες.Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστεύουμε τα στοιχεία που έχουν προσκομισθεί στην δικαιοσύνη και πόσο μάλιστα να κριτικάρουμε της αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου.Ευχόμαστε όλα να λήξουν καλώς .Όσο δε αφορά το αποσταλέν σχόλιο,αυτό δεν μας έχει περιέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου