ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ...ΑΛΗΘΙΝΟΙ Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ;

Πως έκλεισε η υποψηφιότητα στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό
ΑΤΤΙΚΗ: «ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ,Μίχος, Μίχας, Οικονόμου και Δήμου οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες
Στην Αυτοδιοίκηση επιστρέφει από την 1η Ιανουαρίου 2011 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr η τελική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου «Καλλικράτης» και αποφασίστηκε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την Κυριακή του Θωμά (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6235)। Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης που από το 2007 που ο Γιώργος Παπανδρέου τον όρισε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, μετακινώντας τον από την Πάρο στην Αθήνα, ενώ ανέβηκε την κομματική ιεραρχία με ρυθμούς ταχύτερους από κάθε άλλο στέλεχος (γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τώρα πρώτος τη τάξει υπουργός, είχε πάντα στο νου του την επιστροφή του στην Αυτοδιοίκηση. Πόσο μάλλον που θεωρούσε ότι μετά το νόμο για το ΑΣΕΠ με τον οποίο έκλεινε τα «παραθυράκια» του περίφημου νόμου Πεπονή αλλά και τον «Καλλικράτη» έχει θέσει τα θεμέλια για την αλλαγή του κράτους, προχωρώντας σε δύο πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
Από τον Φεβρουάριο η πρώτη συζήτηση.
Το θέμα το είχε συζητήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο τον περασμένο Φεβρουάριο, τονίζοντάς του ότι επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στην Αυτοδιοίκηση, όχι πλέον ως δήμαρχος Πάρου, βεβαίως, αλλά με έναν ευρύτερο ρόλο. Κι αυτός δεν ήταν παρά η θέση του «πρώτου τη τάξει» αιρετού περιφερειάρχη της χώρας, αυτού της Αττικής, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί από ένα σώμα τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων πολιτών και, άρα, να καταστεί εκ των πραγμάτων υπ’ αριθμόν δύο στο ΠΑΣΟΚ. Η ιδέα άρεσε και στον πρωθυπουργό, ο οποίος αφενός νιώθει ότι σε καμία περίπτωση δεν «απειλείται» από τον Γ. Ραγκούση και αφετέρου θα ήθελε να διασφαλίσει ότι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα βαφτεί «πράσινη». Έτσι, ο υπουργός Εσωτερικών πήρε το «πράσινο» φως να προχωρήσει με απόλυτη μυστικότητα στη διερεύνηση ονομάτων που θα μπορούσαν να ήταν υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση στον κ. Παπανδρέου. Όντως, στις επαφές που έκανε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ραγκούσης εξασφάλισε τη θετική απάντηση από τον πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, βουλευτή της Β΄ Αθήνας και γραμματέα του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ Λάμπρο Μίχο για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αθήνας, του νομάρχη Πειραιά και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα (για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά) και του βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής. Έμενε μόνο η θέση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής για την οποία λόγω καταγωγής (Ελευσίνα) είχε βαρύνουσα άποψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή πίεζε για σπάσιμο της περιφέρειας Αττικής σε δύο ή τρία τμήματα. Με αυτό τον τρόπο στο σχήμα εισήλθε η νυν αντινομάρχης Δυτικής Αττικής και στενή συνεργάτιδα του κ. Πάγκαλου Σταυρούλα Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου