ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Η σημερινή ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, λέει τα πράγματα με το όνομα τους και ξεκαθαρίζει με σαφήνεια το θέμα του "ενιαίου"ψηφοδελτίου.
Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση διαπιστώνει ότι δίνετε μια μορφή στήριξης στον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τα όσα είπε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και να συμφωνούν με τις θέσεις του περί "αυτοδιοικητικής πρότασης".
Τι έκανε όμως την τοπική να εκδώσει αυτήν την ανακοίνωση ;
Ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του είπε ότι"το ΠΑΣΟΚ έχει στις εκλογές την δική του πρόταση ..."αυτή η φράση πιστεύουμε οδήγησε την τοπική της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, δηλαδή ότι δεν θα γίνει ουραγός της πρότασης του ΠΑΣΟΚ.
Περίεργο όμως είναι ότι δύο ημέρες μετά την ομιλία του βουλευτή, ο Λοίζος Κοντός, στέλεχος της ΝΔ στις Κυκλάδες, δηλώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι θα "αγωνισθεί έως το τέλος για την συνεργασία με την νυν δημοτική αρχή" δηλαδή για την δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο όμως, στην δήλωση του κ.Κοντού δεν αποσαφηνίζετε ποιος θα είναι επικεφαλής, ενώ ήδη ο νυν Δήμαρχος, ο οποίος όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει ότι θα ηγείται του ψηφοδελτίου της "ενότητας για το μέλλον" καλώντας όποιον επιθυμεί να συστρατευθεί μαζί του, δηλαδή να συστρατευθεί με την πρόταση ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι ο Λοίζος Κοντός και κάποιοι ακόμη, ξαφνικά πούλησαν την συνείδησή τους και την παράταξή τους και γίνονται ουραγοί του Βλαχογιάννη και του ΠΑΣΟΚ.
Τι συμβαίνει τότε; Γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί η διαφοροποίηση αυτών των στελεχών και η σύγκρουση τους με το κόμμα που τους στήριξε χρόνια τώρα και μέσω αυτού αναδείχθηκαν στον κομματικό μηχανισμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του κ.Βλαχογιάννη ότι τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι η τοπική αυτοδιοίκηση τα κόμματα. Το ίδιο δηλώνει και ο κ.Λοίζος Κοντός, αλλά δεν μας είπε ο κ.Βλαχογιάννης, αν το ΠΑΣΟΚ , δεν ήταν τώρα στην εξουσία, αυτός θα δήλωνε ξανά υποψηφιότητα για δήμαρχος Πάρου;
Φυσικά όχι και αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στο νησί, ότι χωρίς την "άνωθεν" προτροπή, θα ολοκλήρωνε την θητεία του και μετά θα απολάμβανε την ήρεμη οικογενειακή ζωή στο Δρυό.
Επίσης ο κ.Κοντός, πως αποποιείται το κόμμα την στιγμή κατά την οποία ο ίδιος υπήρξε πρόεδρος της τοπικής επιτροπής της ΝΔ και παραιτήθηκε προκειμένου να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά και μετά όταν ανήκε στην τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγμένος πλέον, πως μπορούσε να διατηρεί και την ιδιότητα του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και να συ μετέχει ακόμα και σε πολλές συνεδριάσεις της τοπικής επιτροπής, αλλά και να εκπροσωπεί το τοπικό κόμμα στα συνέδρια και στις κεντρικές κομματικές διεργασίες.
Τι άλλαξε λοιπόν στους δύο τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν μακριά οπό την τοπική αυτοδιοίκηση;
Πότε έκαναν λάθος τότε ή τώρα;
Εμείς πιστεύουμε ότι λάθος έκαναν τότε και τώρα αντιλήφθηκαν το σωστό και θέλουν να το εφαρμόσουν.
Αλλά γιατί και οι δύο δεν έκαναν την συμβολική κίνηση κατάθεσης των κομματικών τους ταυτοτήτων, αλλά αντιθέτως δηλώνουν τουλάχιστον ο ένας ότι θα εκπροσωπεί το κόμμα του και στο προσεχές συνέδριο;
Μην κρυβόμαστε λοιπόν και μην υποκρινόμαστε και οι δύο είναι "όμηροι"των δυο μεγάλων κομμάτων και προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα προφίλ υπερκομματικού προκειμένου αλιεύσουν ψήφους από όλες τις παρατάξεις. Γιατί δεν μας λένε το τι ακούστηκε στην περιβόητη συνάντηση των μελών της "ενότητα"όπου οι περισσότεροι μιλούσαν για το κόμμα και μόνο για αυτό.
Δυστυχώς ο νυν δήμαρχος κατάφερε να υπνώσει την αντιπολίτευση προκειμένου να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του και δεν ύπνωσε μόνο την αντιπολίτευση αλλά και τους πρώην συντρόφους του, έως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών όπου και άνοιξε (όχι μόνη της ) η όρεξη του για την δημαρχία.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν τα στελέχη της τοπικής επιτροπής και στο παρελθόν είχαν κρούσει και τον κώδωνα του κινδύνου, με αποτέλεσμα να έλθουν και σε μερική ρήξη με κάποια στελέχη, αλλά η ύπνωση ήταν μεγάλη, κάποιοι είχαν και έχουν τυφλωθεί και δεν άκουγαν τίποτα και φθάσαμε στα σημερινά αποτελέσματα, να φυλλορροεί η δημοτική παράταξη εκ των έσω και να βρίσκει σανίδα σωτηρίας από την αντιπολίτευση.
Η ανακοίνωση της ΝΔ μπορεί να είναι καυστική στην αρχή, αλλά αφήνει παράθυρο εξομάλυνσης των σχέσεων, με το να ζητά κατάθεση προτάσεων και απόψεων από όλους επί ίσοις όροι για την τελική στήριξη και όχι χρίσμα που μερικοί εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί. Εάν δεν το καταλάβουν αυτό όλοι και συνεχίσουν να πιστεύουν ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση ο νυν δήμαρχος να δεχθεί να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο να ηγείται άλλος, τότε δυστυχώς είναι ακόμη υπνωτισμένοι και δεν πρόκειται να συνέλθουν ποτέ.
Υπάρχουν στελέχη στην τοπική κοινωνία άξια και ικανά, αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι για μια νέα αρχή και όχι πάλι να στηριχθούμε στα παλιά και φθαρμένα που δεν έχουν τίποτα πια να προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου