ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ.

Την εβδομάδα που πέρασε κλείδωσε απ' ότι φαίνεται η υποψηφιότητα του Χρήστου Βλαχογιάννη για τον Δήμο Πάρου.
Ο σημερινός Δήμαρχος ολοκλήρωσε ένα κύκλο επαφών με στελέχη του σημερινού Δημοτικού συμβουλίου και αφού πήρε από ορισμένους την διαβεβαίωση ότι θα είναι κοντά του στις προσεχείς εκλογές πήρε και ο ίδιος την τελική απόφασή του για την υποψηφιότητα.
Βέβαια η ομάδα δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί, άλλωστε είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, αλλά οι βασικοί συντελεστές (οι συνήθως ύποπτοι) δεν καθυστέρησαν ούτε στιγμή να δηλώσουν παρών. Ο προβληματισμός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ότι μερικά στελέχη του συνδυασμού "ενότητα για το μέλλον"δεν δέχθηκαν να ξανασυμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, θεωρώντας ότι έκλεισαν τον κύκλο τους.
Τα στελέχη αυτά γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθούν με νέα πρόσωπα , ούτως ώστε να δοθεί και μια άλλη δυναμική στον συνδυασμό. Τέτοια πρόσωπα όμως είναι δύσκολο να βρεθούν, όχι επειδή δεν υπάρχουν,αλλά επειδή αρνούνται να συμμετέχουν σε ένα συνδυασμό φθαρμένο από το χρόνο και με βασικά του στελέχη ,αυτά που χρόνια τώρα έχουν μετατρέψει την ενασχόληση με τα κοινά σε επάγγελμα. Χαραχτηριστικά νέος άνθρωπος που του έγινε διερευνητική συζήτηση είπε "είναι δυνατόν να συνεργαστώ με ανθρώπους που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν εισπράξει ως αμοιβή από το Δήμο τουλάχιστον 180.000 ευρώ και δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους ούτε μια φορά στο Δημοτικό συμβούλιο;"
Δεν γνωρίζουμε εάν ο κος Βλαχογιάννης μπορέσει τελικά να συγκροτήσει ένα ικανό ψηφοδέλτιο που θα έχει αέρα ανανέωσης, με νέα άφθαρτα πρόσωπα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές, με δυσάρεστα αποτελέσματα.
Τι γίνεται όμως μετά το"κλείδωμα"Βλαχογιάννη;
Αυτό το οποίο κυκλοφορεί έντονα στο νησί είναι ότι η Έπαρχος κα Γρηγορία Πρωτολάτη , δηλώνει πλέον και αυτή ξεκάθαρα, ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος, βασιζόμενη όπως ισχυρίζεται στην κοινωνική αποδοχή από μεγάλο μέρος των Παριανών.
Και γεγονός είναι ότι, η εντύπωση η οποία έχει σχηματισθεί, είναι ότι μιλάει σοβαρά και το πιστεύει αυτό που λέει. Η δραστηριότητα της, η συμπεριφορά της και οι κινήσεις της δείχνουν ακριβώς αυτό που λέει. Διαφορετικά δεν θα είχαν νόημα ούτε τα ανοιχτά προσκλητήρια στην γιορτή της, που τηλεφώνησε για πρώτη φορά η ίδια σε εκατοντάδες Παριανούς και τους προσκάλεσε, ούτε η παρουσία της σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις(πίτες-χορούς).
Παρά την κινητικότητα της όμως δεν έχει ακόμη καταφέρει να κλειδώσει την υποψηφιότητα της, αφενός διότι δεν έχει ακόμη πάρει διαβεβαιώσεις από άτομα τα οποία θέλει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο και αφετέρου διότι έχει ""απέναντι "τον κομματικό μηχανισμό.
Όσο αφορά τον Ηλία Κουντρομιχάλη, ο οποίος έχει δηλώσει παρών στις τοπικές εξελίξεις, απ'ότι φαίνεται κινείται αθόρυβα, με κατ' ιδίαν συναντήσεις ,με πρόσωπα που επιθυμεί ο ίδιος να εντάξει στο ψηφοδέλτιο, βολιδοσκοπώντας προθέσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι επαφές και οι συζητήσεις του περιστρέφονται περισσότερο γύρω από προγραμματικές συγκλίσεις, ούτως ώστε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας να συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για θέματα όλων των τοπικών διαμερισμάτων.
Ο μόνος ο οποίος δεν φαίνεται να κινείται, είναι ο Λοίζος Κοντός, ο οποίος μάλλον πιστεύει ότι δεν έχει πρόβλημα υποψηφιότητας και συγκρότησης ψηφοδελτίου, ή δεν τον ενδιαφέρει το θέμα, εάν έχουν βάση οι φήμες που τον θέλουν να προσχωρεί στην παράταξη Βλαχογιάννη .
Υπάρχει κάποια κινητικότητα και από πλευράς ΚΚΕ , το οποίο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τις βολιδοσκοπήσεις προς άλλες παρατάξεις και περιορίζεται σε εσωτερικές συζητήσεις. Εντύπωση έχει προκαλέσει και άλλη μια δραστηριότητα η οποία κινείται στην" σκιά" αφού δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκτήσει κοινωνικό έρεισμα.
Πιστεύουμε οτι ο φεβρουάριος θα είναι ο μήνας των αποφάσεων και των εξελίξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου