ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών,το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το θέμα της χορήγησης Ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς υπηκόους που ζουν στη χώρα μας.
Το τι τελικά θα γίνει θα φανεί στην πορεία διότι από ότι φαίνεται οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και κανείς δεν ξέρει πως τελικά θα διαμορφωθεί και πως θα ισχύσει.
Τι γίνεται όμως στο νησί μας εάν η εισήγηση του Υπουργού εσωτερικών και πατριώτη μας Γιάννη Ραγκούση επικυρωθεί από τη Ελληνική βουλή και γίνει νόμος του Κράτους.
Η Πάρος αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 2500-3000 αλλοδαπούς ,οι οποίοι έχουν δηλώσει την διαμονή τους στο νησί μας και περίπου 800-1000,διαφόρων εθνικοτήτων(Αφγανοί ,ιρακινοί,Πακιστάν,ρώσοι κλπ)οι οποίοι είναι αδήλωτοι εξαιτίας του νομικού πλαισίου.
Ποιός είναι αυτός ,ο οποίος θα διαβεβαιώσει και θα χορηγήσει βεβαίωση με την οποία θα εμφαίνεται ότι ο αλλοδαπός της Πάρου διαμένει πέντε συνεχή χρόνια την τελευταία δεκαετία στο νησί ,ούτως ώστε αυτός να μπορέσει να αποκτήσει τη Ελληνική ιθαγένεια και να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους?
Φυσικά ο Δήμος.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εκτιμώντας τα στοιχεία (φορολογικά-ΙΚΑ κλπ)θα χορηγούν ανάλογα πιστοποιητικά με τα οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους αλλοδαπούς να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα του εκλέγειν.
Είναι όμως αυτή η διαδικασία αδιάβλητη ?
Ποιός εγγυάται ότι δεν θα δημιουργηθεί μία βιομηχανία ρουσφετολογικών πιστοποιητικών ,τα οποία θα αποσκοπούν στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ήδη ο Δήμος Πάρου από το παρελθόν είχε τέτοια κρούσματα και ήδη έχει σταλεί στον εισαγγελέα μια τέτοια υπόθεση χορήγησης πλαστού πιστοποιητικού,αλλά επίσης η Πάρος βοά ότι και γνωστός νομοτέχνης σε συνεργασία με συγγενικά του πρόσωπα έχει δημιουργήσει "παραμάγαζο"νομιμοποίησης αλλοδαπών χρησιμοποιώντας πλαστές βεβαιώσεις του Δήμου,τις οποίες χρησιμοποεί στην αρμόδια υπηρεσία στην Σύρο.Για το θέμα έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες από δικηγόρους και έχει ασχοληθεί και ο δικηγορικός σύλλογος.
Οι αλλοδαποί οι οποίοι ουσιαστικά καλύπτουν τις προϋποθέσεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φθάνουν τα 600-700 άτομα.
Κανείς όμως δεν γνωρίζει πόσους ακόμη θα συμπαρασύρουν λόγω συγγενείας ή με διάφορους πλάγιους τρόπους.
Ο αριθμός των 1000 νέων ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές αποτελεί ένα τρομακτικό νούμερο ,ήτοι το 10-12% του εκλογικού σώματος,ποσοστό το οποίο αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα και την εκλογική βούληση των Παριανών για τους ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν τον Δήμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ισως οι συντάκτες του νομοσχεδίου πρέπει να λάβουν υπόψιν ότι οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας κανείς από αυτούς δεν επενδύει οικονομικά ,παρά μόνο εισπράττουν χρήματα από τις εργασίες που παρέχουν και στην συνέχεια τα μεταφέρουν στις πατρίδες τους και τα επενδύουν.Πόσοι αλλοδαποί στην Πάρο έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία?
κανείς ή τουλάχιστον ελάχιστοι.
Πως λοιπόν αυτούς θα τους θεωρήσουμε ισότιμους Έλληνες πολίτες ?
Η ευθύνη είναι μεγάλη,οι συνέπειες τεράστιες και όλα αυτά μόνο και μόνο για το κομματικό όφελος.
Δεν απομένει πλέον να δούμε τους Παριανούς υποψηφίους δημάρχους να καλούνται σε "γκέτο"αλλοδαπών για προεκλογικές ομιλίες.
Ολοι πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά και να καταγγέλλουμε άμεσα οποιαδήποτε περίπτωση αυθαιρεσίας των αρχών αλλά και των αλλοδαπών.
Δεν είναι θέμα ρατσισμού ούτε ξενοφοβίας,απλά θέλω να αποφασίζω εγώ και οι συμπατριώτες μου για το μέλλον του τόπου μου,και κανείς άλλος.

5 σχόλια:

 1. Έχεις δίκιο φίλε και πρέπει να οργανωθούμε διαφορετικά θα δούμε αλλοδαπό δήμαρχο στην Πάρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εχεισ απόλυτο δικιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ποιος ειναι ο δικηγόρος με την μεγάλη τσέπη?γιατί δεν λεςτο όνομά του?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. όποιος έχει στοιχεία μπορεί να μας τα στείλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή