ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.

Το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας,αφού το κόμμα έφθασε στο χαμηλότερο ποσοστό στα 26 χρόνια ύπαρξης του.


Οι λόγοι της ήττας δεν έχουν γίνει ακόμη αντικείμενο ανοικτής συζήτησης και αναμένεται αυτό να γίνει στο προσεχές συνέδριο.


Βέβαια, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε που οφείλεται η ήττα. Η αλαζονεία, οι εγωκεντρισμοί, ο πλουτισμός και η αδιαφορία για τον πολίτη, ήταν οι κυριότεροι από τους λόγους.

Ποιές εξελίξεις θα έχει όμως αυτή η ήτα στην τοπική Νέα Δημοκρατία;

Το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο νησί μας παραδοσιακά κατείχε ένα μεγάλο ποσοστό ,το μεγαλύτερο από όλα τα κόμματα .Το ποσοστό αυτό το είδαμε για πρώτη φορά να συρρικνώνεται στις δημοτικές εκλογές του 2006, που αν και δεν είχαν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα ,η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της .

Αυτό βέβαια οφείλεται σε πολλούς λόγους, τους οποίους δεν είναι ώρα να τους αναλύσουμε.

Φτάσαμε στις εκλογές το 2009 και το 33% φαίνεται πολύ χλωμό ποσοστό για την καλά κρατούσα μέχρι τότε Νεοδημοκρατική παράταξη. Η ήτα και στην Πάρο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην γενικότερη αποδοκιμασία του κόσμου, αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες και στα τοπικά στελέχη ,τα οποία χειρίστηκαν τα εσωκομματικά την τελευταία τετραετία. Αναφερόμαστε βέβαια στις νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος και την πίστη στο κόμμα όλων των μελών αυτών των κομματικών οργάνων, αλλά φθάνει μόνο αυτό ώστε να πάει "μπροστά"σε τοπικό επίπεδο ;

Φυσικά και όχι. Χρειάζεται ομοψυχία, συπείρωση, δραστηριότητα, κοινωνικότητα, όραμα και ελπίδα. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν δόθηκαν, αντίθετα το κόμμα κλείσθηκε στον εαυτό του, αρνήθηκε να βγει στην κοινωνία, άφησε το μοιραίο να έλθει να το βρει μόνο του, χωρίς προσπάθεια να το αποφύγει και το αποτέλεσμα ...γνωστό.

Δυστυχώς παρακολουθήσαμε όλοι την προεκλογική οργάνωση στην Πάρο, την κεντρική ομιλία από τους υποψηφίους (την εξής μία κα Αργυρώ Φιλη) που έσωσε την όλη εικόνα, που έδειξε ένα κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση πέντε χρόνια. Απογοήτευση μεγάλη, δυστυχώς, απογοήτευση, για τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που ένοιωθε κουρασμένος, αηδιασμένος, δεν ήθελε να συμμετάσχει σε καμιά διαδικασία, την οποία προσπαθούσαν να οργανώσουν τα ίδια και τα ίδια στελέχη που χρόνια τώρα είναι στο κομματικό προσκήνιο.

Είναι ώρα να αλλάξουν όλα.

Ο Αντώνης Σαμαράς με την εκλογή του έκανε την αρχή. Ενάντια στο κατεστημένο και στα αιωνόβια στελέχη μπήκε μπροστά και βγήκε μπροστά. Ακόμη και αυτήν την αλλαγή κάποιοι μέχρι τελευταία στιγμή την πολέμησαν, προσπαθώντας να πείσουν τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν το παρελθόν, την οικογενειοκρατία, το κατεστημένο, διότι κατεστημένο είναι και οι ίδιοι και δεν θέλουν να χάσουν τους τίτλους και τις καρέκλες. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, ο απλός Νεοδημοκράτης έδειξε το δρόμο της αλλαγής και τον δρόμο της εξόδου σ' αυτούς.

Εάν δεν το κατάλαβαν θα το καταλάβουν στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές , οι οποίες θα γίνουν πριν το συνέδριο του κόμματος και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, πληρώνοντας τα λάθη, τις πρακτικές τους, τα προσωπικά τους συμφέροντα και τον καρεκλοκενταυρισμό τους.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα αναδείξουν νέα πρόσωπα, άφθαρτα και χωρίς συμφέροντα. Μετά θα εκλεγούν οι εκπρόσωποι για το συνέδριο, στο οποίο θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις και θέσεις του κόμματος.

Ένα μεγάλο αγκάθι για τον Αντώνη Σαμαρά είναι και οι Δημοτικές εκλογές, με πρώτη και καλύτερη περίπτωση αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα.Το πρόβλημα αυτό θα παρουσιαστεί σε πολλούς δήμους και οι λεγόμενοι αντάρτες αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το ίδιο πρόβλημα άλλωστε υπάρχει και στην Πάρο, ήδη δύο τρία ονόματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ως επίδοξοι διεκδικητές του χρίσματος (Κοντός, Κουντρομιχάλης,Τέλογλου) χωρίς κανείς ακόμη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Διαβάσαμε και ακούσαμε τις δηλώσεις του Ηλία Κουντρομιχάλη, ο οποίος δηλώνει πρόθυμος, βλέπουμε την δραστηριότητα του Λούη Κοντού, αλλά και την ταύτιση του με την σημερινή Δημοτική Αρχή και διαβάζουμε τα κελεύσματα και τις ευχές του Στρατή Τέλογλου και καταλαβαίνουμε ότι κάτι σκέπτεται.

Τι θα γίνει τελικά;

Κατ'αρχήν κανείς από τους παραπάνω δεν έχει ζητήσει επίσημα το χρίσμα και αυτό διότι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται τουλάχιστον αυτή την περίοδο να το πάρει.

Δεύτερον κανείς δεν έχει παρουσιάσει "ομάδα κρούσης", πολλά ακούμε, πολλά βλέπουμε, αλλά γεγονότα τίποτα.

Τρίτον, επιθυμούν όλοι το κομματικό χρίσμα, ή επιθυμούν μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα με την στήριξη του κόμματος;
Η τοπική σε αυτή την φάση δεν μπορεί να αποφασίσει εν όψει εσωκομματικών εκλογών, αν και οι τωρινοί συσχετισμοί δεν ευνοούν απόλυτα κανέναν ή τουλάχιστον ευνοούν τους δύο πρώτους. Οι τοπικοί βουλευτές, ο εξής ένας, Γιάννης Βρούτσης, βέβαια θα έχει και βαρύτητα ή άποψη του, αλλά και αυτός δεν έχει ταχθεί υπέρ κανενός υποψηφίου, ανεξάρτητα που δείχνει συμπάθεια στον έναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πολλές είναι οι εισηγήσεις στον Αντώνη Σαμαρά να εφαρμόσει και στις Δημοτικές εκλογές το μοντέλο εκλογής που εφαρμόστηκε και για την αρχηγία του κόμματος. Δηλαδή να γίνουν τοπικές κομματικές εκλογές με την συμμετοχή των μελών αλλά και των φίλων του κόμματος, για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων.

Με αυτό τον τρόπο ξεπερνάει τον σκόπελο των ανταρτών, διότι άλλο να πας κόντρα στην γραμμή του κόμματος και άλλο κόντρα στην θέληση του κόσμου. Οι εκλογικοί κατάλογοι υπάρχουν, το πρόγραμμα του συστήματος υπάρχει, θα γίνει ένα νέο άνοιγμα προς τους φίλους και θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό είναι μια πραγματική Δημοκρατική διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και ότι θα επιλεγούν όχι στενά κομματικοί υποψήφιοι αλλά αποδεκτά πρόσωπα από μεγάλο μέρος των τοπικών κοινωνιών. Στο παρελθόν στο νησί μας λειτούργησαν κάποιες διαδικασίες, οι οποίες όμως είχαν εκ των προτέρων αναδείξει τον νικητή, γι'αυτό και δεν συνέχισαν την ύπαρξη τους και διαλύθηκαν.Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να γίνουν μαθήματα για το μέλλον.Τέλος, γεγονός είναι ένα και πρέπει ορισμένοι να το καταλάβουν, η Νέα Δημοκρατία στην Πάρο σε κάθε περίπτωση θα δώσει την στήριξη της σε υποψήφιο και δεν θα συμμετέχει σε σενάρια ορισμένων για ενιαία ψηφοδέλτια και άλλα εκ του πονηρού σχέδια.

4 σχόλια:

 1. Οι παριανιοί δεν προκειται να ανεχθούν αυτή τη φορά διεργασίες και πονηριές.Οποιος θέλει να πάει με το ΠΑΣΟΚ,να ξεκαθαρίσει πλέον η κατάσταση για να ξέρουμε τι παιχνίδι παίζει ο καθένας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτέλους να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ,η νέα δημοκρατία πρέπει να έχει δικο της υποψήφιο και όποιος δεν συμορφωθεί να διαγραφεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πυθία σε ποιον έναν δείχνει την συμπάθεια του ο Γιάννης Βρούτσης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΧΟΥΜΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή