ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥ;

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν,οι ενδιαφερόμενοι όπως ξαναγράψαμε έχουν αρχίσει τις διαβουλεύσεις και συνεργασίες και προσπαθούν να αποκτήσουν το πράσινο φως από τους κομματικούς μηχανισμούς για την στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους υποψηφίους ,οι οποίοι ανήκουν κομματικά στο ΠΑΣΟΚ,αλλά όπως είναι φυσικό θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι,προκειμένου να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο εκλογικό κέρδος.
Δύο είναι τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτή την υπόθεση, ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης και η έπαρχος Γρηγορία Πρωτολάτη.
Και οι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή στις Κυκλάδες,γεγονός βέβαια το οποίο δεν απέκρυψαν ποτέ. Ποια η σχέση αυτών των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών σήμερα; Τι τους ενώνει και τι τους χωρίζει;
Τους ενώνει η εξουσία και τους χωρίζει η βουλιμία να την αποκτήσουν.
Ο Χρήστος Βλαχογιάννης βρέθηκε ξαφνικά Δήμαρχος στην Πάρο χωρίς καλά καλά και ο ίδιος να το καταλάβει και αυτό το χρωστάει όχι τόσο στις ικανότητές του αλλά στην πίστη και υπακοή που επέδειξε ως συνεργάτης του Γιάννη Ραγκούση την εποχή της Δημαρχίας του.Όλοι περίμεναν ότι μετά την συμπλήρωση της τετραετίας ικανοποιώντας πλέον και την θεμιτή φιλοδοξία του ,ότι θα αποσυρόταν από την ενεργό πολιτική και την θέση του θα έπαιρνε η σημερινή έπαρχος.Την υπόθεση αυτή δεν παρέλειπε να ενισχύει και ο ίδιος με συνεχείς διαβεβαιώσεις του δεξιά και αριστερά ,ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος και αυτό που τον ενδιαφέρει πλέον ειναι η οικογενειακή ηρεμία και η υγεία.Την διαβεβαίωση αυτή από ότι φαίνεται την είχε δώσει και στην έπαρχο, δίνοντας έτσι πεδίο διεκδίκησης του Δήμου από πλευράς της. Αλλά επειδή στην πολιτική μην λες ποτέ ,ποτέ,τα πράγματα άλλαξαν,το ΠΑΣΟΚ ανέκτησε την κυβέρνηση και ο Ραγκούσης έγινε πρωτοκλασάτος υπουργός. Ξαφνικά οι ορέξεις άρχισαν πάλι να ανοίγουν ,λίγο από υστεροφημία και φιλοδοξία,λίγο από πίεση ο Χρήστος Βλαχογιάννης μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και από ότι δια φαίνεται έχει και την στήριξη του Γιάννη Ραγκούση και κατά συνέπεια του κομματικού μηχανισμού. Βέβαια αυτό δεν γνωρίζει κανείς πως θα λειτουργήσει, διότι υπάρχει περίπτωση μέχρι το Νοέμβριο ,όποιος δηλώνει ΠΑΣΟΚ ή στηρίζεται από αυτό, να βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση, λόγω των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζει ο κόσμος τότε.
Τι γίνεται λοιπόν; Τι θα κάνει η νυν έπαρχος Γρηγορία Πρωτολάτη; Θα παραμείνει απαθής και θα περιμένει την πολιτική της αποκαθήλωση ,μετά την κατάργηση των επαρχείων;
Η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε προσπάθεια προσέγγισης του Γιάννη Ραγκούση, είναι καταδικασμένη και αυτό το γνωρίζει διότι είναι γεγονός ότι προσπάθησε και μάλιστα πολύ γι αυτήν την προσέγγιση, αλλά βρήκε απέναντι της επανειλημμένα τείχος. Θα εγκαταλείψει τη πολιτική έτσι άδοξα,μετά από μια πολυετή θετική παρουσία σ' αυτήν; Πιστεύουμε ότι όχι.Και αυτό το πιστεύουμε γνωρίζοντας τον χαρακτήρα της επάρχου ,αλλά και διότι ή ίδια πιστεύει ότι είναι αδικημένη και προδομένη από τους συντρόφους της. Γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει ερείσματα στην Παριανή κοινωνία και λόγω της καταγωγής της αλλά και λόγω της πολυετούς δραστηριοποίησης της και αυτά τα ερείσματα θα προσπαθήσει να τα εκμεταλλευθεί με το καλύτερο δυνατόν τρόπο.Επίσης θέλει να εκμεταλλευθεί το γεγονός της απραξίας της σημερινής Δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα και την αδυναμία του Βλαχογιάννη στο να μπορέσει να διοικήσει τον Δήμο, γεγονός στο οποίο κατά κοινή ομολογία έχει απόλυτο δίκιο. Τελικά δεν θα αποδειχθεί εύκολη αντίπαλος και η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι μεγάλη,αφενός στην βάση του εκλογικού σώματος και αφετέρου στην προσπάθεια του Βλαχογιάννη να παρουσιάσει ένα δήθεν ενιαίο ψηφοδέλτιο,το οποίο δεν θα μπορέσει ούτε τους δικούς του συντρόφους να συμπεριλάβει.
Τι θα κάνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ; Σίγουρο είναι ότι θα κάνει ότι πει ο Ραγκούσης ,επομένως θα βρεθεί απέναντι στη Γρηγορία Πρωτολάτη σαν οργάνωση ,με ότι αυτή εκπροσωπεί. Τι θα κάνουν οι Κυκλαδίτες βουλευτές; Όσο αφορά τον Παναγιώτη Ρήγα ,δεν χωρά αμφιβολία, γνωρίζοντας τις σχέσεις του με την Πρωτολάτη, ο δε Γιώργος Παπαμανώλης ίσως στο παρασκήνιο προσπαθήσει να την βοηθήσει, αλλά ποτέ δεν θα ταχθεί δημόσια απέναντι στην πρόταση του κόμματος. Αγκάθι παραμένει και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για δύο συνδυασμούς από τον ίδιο πολιτικό χώρο, διότι δεν υπάρχουν άτομα διαθέσιμα για την συμπλήρωση τους, λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας συνδυασμός .
Ο Γενάρης θα είναι από ότι φαίνεται ο μήνας των μεγάλων αποφάσεων,ρήξεων και ανατροπών. Σε αναμονή λοιπόν στο...τερματικό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου