ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η διαχειριστική ομάδα του ΝΕΑ ΠΑΡΟΣ έχει αποφασίσει να μην κάνει αναρτήσεις σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην στέλνουν ανώνυμα σχόλια και κείμενα.Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ;

Η νέα Διοικητική μεταρρύθμιση είναι προ των πυλών των νησιών μας, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει το τι πραγματικά θα γίνει και ποιες αλλαγές θα επιφέρει στο δικό μας νησιωτικό σύμπλεγμα.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς Δημοτική συνένωση Πάρου-Αντιπάρου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τι συμφέρει όμως την Αντίπαρο;

Η μέχρι τώρα κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στο νησί με την σκληρή αντιπαλότητα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης , έχει γίνει αιτία πολλοί Αντιπαριώτες να αγανακτήσουν και να βλέπουν με καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Από την άλλη πλευρά, ποιος κάτοικος ενός νησιού, δεν θα ήθελε την αυτοδιοίκηση του σε τοπικό επίπεδο και να αποφασίζει αυτός στο νησί του, για το νησί του;

Δυστυχώς η μέχρι τώρα ισχύουσα εσωτερική λειτουργία των Κοινοτήτων δεν τους έδινε την δυνατότητα παραγωγής έργου, στερούμενες τεχνικών ,οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο Καλλικράτης δυστυχώς δεν προβλέπει την επάνδρωση και την ενίσχυση των κοινοτήτων, αντίθετα προσπαθεί με τις συνενώσεις να εξοικονομήσει προσωπικό και χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία των νέων Δήμων.

Με λίγα λόγια, θα έχουμε μια Αντίπαρο σε ίδια κατάσταση με την μέχρι τώρα, ανήμπορη ή ανίκανη να αποφασίζει για το μέλλον της, να προγραμματίζει έργα, να συντάσσει μελέτες και να διεκδικεί πόρους.

Καταλαβαίνει κανείς ότι μια μικρή κοινωνία δεν θα μπορεί να διεκδικεί από την νέα υπερπεριφέρεια επί ίσοις όροις με τους πολυπληθυσμιακούς Δήμους.

Η συνένωση διαφαίνεται ως μονόδρομος για το νησί της Αντιπάρου και μέσα από έναν σωστά διοικούμενο Δήμο να διεκδικεί με τους σωστούς εκπροσώπους της ,ότι δικαιούται.

Ήδη χάθηκαν αρκετά χρόνια απραξίας, γεμάτα έριδες, συγκρούσεις δικαστήρια, ενστάσεις κλπ, καιρός πλέον να αφήσουμε το συναίσθημα και να κοιτάξουμε όλοι το μέλλον του νησιού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου